Şii milislerden 'Sünni' katliamı

Irak meclisinden Diyala milletvekili Nahida Dayni, 'Halk Gönüllüleri' adı verilen milislerin en az 70 sivili öldürdüğünü söyledi.

Şii milislerden 'Sünni' katliamı
Şii milislerden 'Sünni' katliamı
GİRİŞ 27.01.2015 12:06 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şii milislerin mezhep ayrımcılığından hareket ederek bölgede Sünnileri hedef aldığını, Diyala eyaletinin demografik yapısını değiştirmeye çalıştığını belirtti.

Öldürülenler arasında birçok çocuğun da bulunduğunu ifade eden Dayni, öldürülenlerin Sünni Budur ve Nahdaviye aşiretlerinden olduklarını söyledi.

Dayni, Irak ordusunun milislerin yaptıklarından haberdar olduğunu ancak yaşananlara göz yumduğunu da öne sürdü. Dayni’ye göre devletin araçlarını kullanan bölgedeki milisler 12 mescid ile birlikte yüzlerce evi yıktı.

Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi, Diyala’da IŞİD’den geri alınan yerlerde Şii milislerin karıştığı olaylarla ilgili araştırma yapmak üzere bir araştırma komisyonu oluşturulduğunu açıkladı.

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 2
  • napsitli 9 yıl önce Şikayet Et
    iran ve sii diyince tüylerim diken diken oluyor islama en ufak bir hizmetleri yok gizlice ingiliz ve yahudilerle isbirligi yapip sunnileri yok etmenin derdindeler bunlar islam dünyasinin kanserleridir
    Cevapla
  • bahar 9 yıl önce Şikayet Et
    din kardeşlerinizi katledin.islam düşmanlarını da kuru kuru tehdid edin sadece.işte siz BUSUNUZ!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular