Savaş henüz bitmedi!

IŞİD örgütünün hala kasaba çevresinde bulunduğunu bu yüzden sivillerin dönüşü için henüz erken olduğu belirtildi.

Savaş henüz bitmedi!
Savaş henüz bitmedi!
GİRİŞ 27.01.2015 12:13 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:23

YPG’nin Kobani merkezde kontrolü tamamen sağladığını, merkezin güneydoğu ve güneybatısında ise çatışmaların sürdüğünü açıkladı.YPG kaynakları, Kobani çevresindeki Helenc köyünün de IŞİD’den geri alındığını açıkladı.

Kaynaklar, “YPG şu anda sivillere Kobani’ye dönmelerini tavsiye etmiyor. Çünkü Kobani çevresindeki bölgeler tamamen IŞİD’den temizlenmiş değil” ifadelerini kullandı.Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG güçlerinin IŞİD’in 16 Eylül’den bu yana kuşattığı Kobani kasabasının merkezinde kontrolü tamamen sağladığını belirtti. Pentagon'dan ise "Savaş henüz bitmedi" açıklaması geldi.

Pentagon Sözcüsü Steve Warren, "Savaşın bittiğini söylemek için henüz hazır değilim. Savaş devam ediyor. Dost güçler, bir ivme kazandı" şeklinde konuştu.Pentagon, gün içinde de, Kobani yakınlarına ABD ve koalisyon güçlerine bağlı uçakların 17 hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.ABD Savunma Bakanlığı, geçen Cuma yaptığı açıklamada, Kobani'nin yüzde 70'inin YPG güçlerinin kontrolünde olduğunu duyurmuştu. Sözcü Warren, bu durumla ilgili yeni bir rakam telaffuz etmedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."