Barzani Angelina Jolie'yi kabul etti

IKBY Başbakanı Barzani, İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie'yi Erbil'deki Başbakanlık Ofisi'nde kabul etti.

Barzani Angelina Jolie'yi kabul etti
Barzani Angelina Jolie'yi kabul etti
GİRİŞ 27.01.2015 14:26 GÜNCELLEME 27.01.2015 15:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie ile görüştü.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, Erbil'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen görüşmedeki konuşmasına yer verilen Jolie, çatışma mağduru sığınmacılara yönelik yardımlardan dolayı Bölgesel Yönetime teşekkür etti. Iraklı ve Suriyeli sığınmacıların başına gelenleri "büyük felaket" olarak nitelendiren Jolie, insani durumun daha kötüye gitmemesi için uluslararası topluma yardım çağrısını tekrarladı.

Neçirvan Barzani de Jolie'nin sığınmacıları ziyaret ederek onlara "moral kaynağı" olduğunu dile getirdi. Jolie'den, "Kürdistan bölgesinin gerçek resmini uluslararası kamuoyuna ve yardım kuruluşlarına ulaştırmasını" isteyen Barzani, şunları kaydetti:

"BM adına hazırlanan belgesel filmin, Kürdistan bölgesinin ve sığınmacıların gerçek durumunu yansıtmasını diliyoruz. Kürdistan bölgesi hükümeti olarak sığınmacıların sağlık, eğitim ve diğer bütün alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Bu, bizim insani sorumluluğumuzdur. Fakat bu, ağır bir yük ve Kürdistan bölgesinin imkanlarını aşıyor. O nedenle uluslararası kamuoyunun ve BM'nin daha fazla yardımına ve ilgisine ihtiyacımız var."

Angelina Jolie, önceki gün geldiği Irak'ta önce Duhok'ta 18 bin kişinin kaldığı Hanke Çadır Kampı'nı ziyaret etmiş, ardından Erbil'de Kürt yetkililerle bir araya gelmişti.

YORUMLAR 2
  • MURAT SOYLU 9 yıl önce Şikayet Et
    vakti zamanında birileri çok güçlüyken müminler ancak kardeştir emrini unuttup kürtleri inkar ettiler, ezdiler, dışkı yedirdiler. elalemin misyoneri de işte böyle gelir kürde destek sunar ve kürdü arkasına alır yarının hesabını yapar. ey yüce rabbim kavmiyetçilikten dolayı küstürülen bütün mazlumların ahını yerde bırakma!...
    Cevapla
  • napsitli 9 yıl önce Şikayet Et
    kizim sen ancak kendin gibileri kandirabilirsin ne niyetle geldigini ve senin kimin tarafindan gönderildigini biliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı