First Lady’yi pas geçtiler

Taziye için Suudi Arabistan'a giden ABD Başkanı Barack Obama'ya eşlik eden Michelle Obama'nın başörtüsü takmaması tepki çekti.

First Lady’yi pas geçtiler
First Lady’yi pas geçtiler
GİRİŞ 28.01.2015 10:02 GÜNCELLEME 28.01.2015 12:00
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Kralı Abdullah’ın (90) ölümü nedeniyle taziyelerini iletmek ve yeni Kral Selman ile buluşmak üzere dün Hindistan’dan Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a geçti. ABD Başkanı'na eşlik eden Michelle Obama'nın ziyaret sırasında başını örtmemesi ise bazı Suudi Arabistanlıları kızdırdı.

Obama, havalimanında Suudi Kralı Selman (79), Veliaht Prens Mukrin bin Abdülaziz, ikinci Veliaht ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayif’in yanı sıra birçok bakan, prens, askeri ve üst düzey yetkili tarafından resmi törenle karşılandı.

Obama’ya gezisinde first lady Michelle Obama’nın yanı sıra ABD üst düzey istihbarat ve askeri yetkilileriyle birlikte Bush ve Clinton döneminin üst düzey isimleri de eşlik etti.

BAŞINI ÖRTMEDİ

Michelle Obama ziyarette pantolon üzerine uzun bir ceket giyerken, bazı Batılı kadın konukların yaptığı gibi başını eşarpla örtmeyi tercih etmedi.

Ancak Washington Post'un haberine göre, first lady'nin başını örtmemesi bazı Suudi Arabistanlı vatandaşları kızdırdı. Michelle Obama'nın bu davranışını eleştiren Suudiler, ABD'li first lady'nin 2010'daki Endonezya ziyaretinde başını örttüğünü hatırlatıp, aynı tutumu Riyad'da sergilememesine tepki gösterdi.

Riyad’daki törende bazı üst düzey Suudi yetkililerin Michelle Obama’nın elini sıkmadığı görüldü.

Bazı Suudi yetkililer ise ABD'li first lady'nin elini sıkmaktan çekinmedi.

Obama’nın delegasyonunda, Dışişleri Bakanı John Kerry ve CIA Direktöre John Bennan da yer aldı. Siyasi yorumcular, böylesine üst düzey bir heyetle Riyad’a giden ABD’nin insan hakları ihlallerine rağmen Suudi Arabistan’a verdiği önemi vurguladığını belirttiler. Petrol politikalarının yanı sıra terörle mücadelede de Suudiler, ABD’nin önemli bir müttefiki.

YORUMLAR 24
  • Orhan ÇAKALOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    Bayan Obama nın başını örtmemesi daha çok bizim tepkimizi çeker, çünkü biz kıral dan çok kıralcıyız dır
    Cevapla
  • Orhan ÇAKALOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    Suud ların değilde bizim tepkimiz olur,çünkü biz kıraldan çok kıralcıyız dır
    Cevapla
  • veysi 9 yıl önce Şikayet Et
    Uşaklara kim değer vermiş?
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsü Müslüman'a vecibedir. Zaten onu gayri müslimde görmek istemek hem İslam'ı bilmemek, hem de insanları yapmacıklık ve münafıklığa teşvik etmektir. Şu Suudlu liderlerin temsil ettiği dinden uzağım, ben Peygamberin tebliğ ettiği dine iman ediyorum.
    Cevapla
  • Selahattin Çetin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bütün mesele Suudilere göre başörtüsü yani!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha