"Güney Yemen devletini kuracağız"

Yemen'de Hirak Hareketi kurucu liderlerinden el-Amid Ali es-Sadi, "Bundan sonra Kuzey Yemen'le ancak iki komşu ülke olabiliriz" dedi.

"Güney Yemen devletini kuracağız"
"Güney Yemen devletini kuracağız"
GİRİŞ 28.01.2015 11:19 GÜNCELLEME 28.01.2015 11:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yemen'in güneyinde bağımsızlık talebiyle mücadele yürüten ayrılıkçı Hirak Hareketi kurucu liderlerinden el-Amid Ali es-Sadi, "Bundan sonra Kuzey Yemen'le ancak iki komşu ülke olabiliriz" dedi.

''HUSİLERİN KAZANIMI BİZİM KAZANIMIMIZ''

Yemen'de Husilerin yönetimi ele geçirmesinden sonra güneydeki hareketliliği AA'ya değerlendiren es-Sadi, "Husilerin kuzeydeki kazanımı bizim de kazanımımız anlamına gelir. Husileri, güneylilerin kanını döken rejimle bir tutamayız. Onlar da bizim gibi Sana zindanlarında kaldılar. Bizim davamızı, kuzey ve güney olarak birlikteliğin artık sona erdiğini anlayacaklarını umuyoruz." diye konuştu.

"Bundan sonra Kuzey Yemen'le ancak sadece iki komşu ülke olabiliriz. Aramızda kardeşçe bir ilişki olabilir. Birlik fiilen zaten mevcut değil." ifadelerini kullanan es-Sadi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güney Yemen'in kendi tarihi, geçmişi vardır. Asıl ismi de Demokratik Güney Yemen Arap Cumhuriyeti'dir. Artık yeni neslin geleceği için yeniden devletimizi kuracağız. Geçmiş hatalardan fazlaca ders aldık. Aynı hataları tekrarlamayacağız. Bütün siyasi oluşumlara ve fikirlere açığız."

''GÜNEYDE OLAN ŞEY BİR İŞGALDİR''

Şimdiye kadar uluslararası toplumdan kendilerine karşı tavır alan kimsenin olmadığını ileri süren es-Sadi, "Farklı uluslararası gruplarla bir araya geldik. Bizim bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze karşı olan kimse çıkmadı. Devletimizi kurmamız bizim en doğal hakkımızdır. Güneyde olan şey bir işgaldir. İşgalin hiçbir meşru yanı yoktur." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz'den kalma Neocon İsrail projesi olarak devam eden BÖL-YÖNET taktiği. Farkı eskiden daha çok ordularla yapılan iş şimdilerde sivil toplum, sokak hareketi, bağımsızlık hareketi vb. adı altında yürütülen terör hareketlerini para-silah-eğitim-medya destekleri ile yürütülüyor.
    Cevapla
  • Yok Artık 9 yıl önce Şikayet Et
    Kurun bakalım , ne yapacaksanız? Bölünün bin bir parçaya. İşte fitne böyle birşey.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?