İsrail Suriye'yi tehdit etti

İsrail Savunma Bakanı Ya'alon: "İsrail, egemenliğini tehdit eden her hangi bir saldırıya güçlü biçimde yanıt verecektir"

İsrail Suriye'yi tehdit etti
İsrail Suriye'yi tehdit etti
GİRİŞ 28.01.2015 11:23 GÜNCELLEME 28.01.2015 15:14
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, İsrail uçaklarının Suriye topraklarına gece saatlerinde düzenlediği saldırıya ilişkin, "İsrail, egemenliğini tehdit eden her hangi bir saldırıya güçlü biçimde yanıt verecektir" dedi.

Ya'alon İsrail basınına yaptığı açıklamada, "Suriye'deki Esad rejimi kontrolündeki hedeflere dün gece düzenlenen hava saldırısı açık bir mesajdır" diyerek, "İsrail, egemenliğini tehdit eden her hangi bir saldırıya güçlü biçimde yanıt verecektir" uyarısında bulundu.

İsrail topraklarına dün fırlatılan füzelerden Esad rejimini sorumlu tutan Ya'alon, sözlerini şöyle sürdürdü: "Askerlerimiz ve halkımıza zarar veren eylemleri görmemezlikten gelmemiz ve bunlara tolerans göstermemiz söz konusu olamaz. Bizi yok etme amacı taşıyan terör saldırılarına ve ülkelere karşı İsrail halkını korumak için, sorumluluk bilinciyle ve metanetle hareket edeceğiz."

Dün, öğle saatlerinde İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'ne Suriye tarafından 4 füze fırlatıldığı, bunlardan ikisinin İsrail tarafına düştüğü iddia edilmişti. İsrail ordusunun da buna top atışı ile cevap verdiği belirtilmişti.

YORUMLAR 6
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    bazı cahil arkadaşlara sözüm: israil sadece sunnileri değil şiileri de öldürüyor yeri geldiği zaman.operasyonlarda kimlerin öldüğünü araştırın.yani sunni de müslüman şii de müslümandır.ama müslümanlar arasında mezhep kavgası geçmişte de vardı.bu başka bir konudur. o yüzden sayın cukhurbaşkanı recep tayyip erdoğan iran bizim kardeşimizdir iran da türkiye bizim kardeşimizdir demiştir.önemli olan resmi açıklamalardır.halkın çoğunluğu öyle birilerinin anlattığı masala kanmıyor.
    Cevapla
  • Mehdinin ayak sesleri 9 yıl önce Şikayet Et
    Eger deyirsiniz ne işi var Hizbullahın Livanda, ben soruyorum size bes İŞID safında savaşan onlarla ülkelerden gelen bu cehennem zebaniletinin Suriyede ne işi var? Hangi arap ölkesi olan oteriteni yıkıb da normal dövlet kura bildi? El insaf diyorum ve kendi dövletlerimizi bir anlıq onların yerine koyup düşünmemizi tafsiye ediyorum. İsrailin hemen yanı başında 80 milyonluk ve bunun 72 miliyonu sünni müsülman-arap olan bir devlet var ve Mısır deye seslenir ismi bu devletin. Ne yapmış, bu sünniler İsraile yenilmekden başka?
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    israilin 4 tarafı israilli öldürmek isteyenlerle sarılmış bencede korkmaları gerekir.
    Cevapla
  • habil 9 yıl önce Şikayet Et
    şuı aşamada hiçbirşey yapmazlar zaten şuanda istediklerini yaptırıyorlar esada.
    Cevapla
  • guguk 9 yıl önce Şikayet Et
    onun için bütün körfez ülkeleri israilin yanında ve hizbullah ile filistinin karşısında. akla ziyan.
    Cevapla
  • muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    habil vursa bile iyi olmus dersınız sizin gibi msüslümanları biliyoruz biz. vurmazsa ortaklar vurursa iyi olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek