Kobani'de tehlike devam ediyor

IŞİD'in Kobani'nin merkezinden çıkarılmasının örgütün ilerleyişinin durduğu, ancak bunun 'önemli bir dönüm noktası' olmadığı belirtildi.

Kobani'de tehlike devam ediyor
Kobani'de tehlike devam ediyor
GİRİŞ 28.01.2015 11:42 GÜNCELLEME 28.01.2015 16:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Kobani'nin yaklaşık yüzde 90'ının IŞİD'den temizlendiğini ve IŞİD'in Kobani'nin merkezinden büyük oranda çekildiğini söyledi. 

Kobani'de yaşananların IŞİD'in ilerleyişini durduracağını belirten yetkili, buna rağmen atılan adımın IŞİD'le mücadelede önemli bir dönüm noktası olmadığını iler sürdü. 

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Kobani'de IŞİD'le savaşan grupların başarılı olmasına rağmen Suriye ve Irak'ta birçok bölgeyi elinde tutan IŞİD'e karşı yürütülen mücadelede herhangi birinin 'görev tamamlandı' dediği anlamına gelmediğini ifade etti. 

Yetkili ayrıca Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de savaşan IŞİD mensuplarının en iyi yabancı savaşçılarının çoğunluğunun Çeçenistan, Kanada, Avustralya ve Belçika kökenli olduğunu kaydetti. 

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 26 Ocak'ta peşmerge destekli YPG güçlerinin IŞİD’in 16 Eylül’den bu yana kuşattığı Kobani kasabasının merkezinde kontrolü tamamen sağladığını belirtmişti. 

Pentagon Sözcüsü Steve Warren ise, "Savaşın bittiğini söylemek için henüz hazır değilim. Savaş devam ediyor. Dost güçler, bir ivme kazandı" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    emin olun işidin çekilmesi ciddi bir iş için taktik aksi durum olamaz çünkü ölmeden çıkamazlar ordan bu felsefelerine uymaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor