IŞİD darbe üstüne darbe alıyor

Irak'ın Diyala ilinde 30'dan fazla IŞİD militanının öldürüldüğü belirtildi.

IŞİD darbe üstüne darbe alıyor
IŞİD darbe üstüne darbe alıyor
GİRİŞ 28.01.2015 15:18 GÜNCELLEME 28.01.2015 15:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak ordusunun Diyala ilinde düzenlediği operasyonlarda, aralarında Asya ve Avrupa uyrukluların da bulunduğu 30'un üzerinde IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Dicle Operasyonları Komutanı Korgeneral Abdulemir ez-Zeydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şii milislerin de desteklediği Irak güvenlik güçlerinin, Diyala vilayetindeki Hamrin dağlarında düzenlediği operasyonlarda, aralarında Asya ve Avrupa ülkelerinden militanların da bulunduğu, 30'un üzerinde IŞİD mensubunun öldürüldüğünü söyledi.

Operasyonun ardından bazı IŞİD militanlarının kaçarak bölgedeki bahçelere gizlendiklerini ifade eden Zeydi, Irak Hava Kuvvetlerinin son zamanlarda IŞİD'e karşı düzenlenen operasyonlarda önemli rol oynadığını belirtti.

IŞİD'in, Haziran 2014'te Musul'u, ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Milislerin de desteklediği Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • tuncay 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi bataklığa çekmeye çalışanlar amellerine ulaşamayınca anlaşılan IŞİD terör militanlarının fişini çekti. Anlaşılan yeni oyunlar kuruluyor Türkiye'm üzerine. Rabbim oyun kurucuların oyununu başlarına geçirsin,oyunlarını bozsun inşaAllah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü