''Destek vermeye devam ediyoruz''

ABD: Suriyeli muhalifleri desteklemeye devam ediyoruz

''Destek vermeye devam ediyoruz''
''Destek vermeye devam ediyoruz''
GİRİŞ 29.01.2015 10:10 GÜNCELLEME 29.01.2015 11:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerikan medyasında CIA'in Suriyeli muhaliflere yardımlarının azaldığı veya kesildiği iddiaları yer alırken, ABD Dışişleri ve Savunma bakanlıkları ılımlı muhaliflere desteklerinin devam ettiğini açıkladı.

Amerikan haber sitesi The Daily Beast tarafından yayınlanan özel haberde, "CIA'in gizli bir program çerçevesinde desteklediği Suriyeli muhaliflerin birçoğuna gönderdiği yardım veya maaşları son aylarda kestiği veya önemli ölçüde azalttığı" iddiasına yer verildi.
Haberde "El Nusra gibi gruplara yaklaştıkları veya etkisiz mücadele verdikleri" gerekçesiyle "ABD’nin onayladığı Suriye’nin kuzeyinde faaliyet gösteren 16 muhalif gruptan 4’ünün listeden çıkarıldığı, 12’sine de söz verilen yardımların durdurulduğu veya eksik verildiği" öne sürüldü.
Haberde ayrıca bir Amerikalı yetkilinin sözlerine dayandırılarak, bu durumdan rahatsız olan bazı muhaliflerin ise giderek El Nusra ve diğer aşırılık yanlılarına yaklaştığı veya o gruplara dahil olmaya başladığı ifade edildi. 

YORUMLAR 1
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD ESAD'ın yanındadır.Ayak yapıyorlar.Bir şekilde Muhalifler işi kotarırsa ne şiş yansın ne kabap taktiği yapıyor büyük şeytan Amerika.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler