IŞİD'in Rakka'sında zor hayat

Şehri terk edenlerin çoğu IŞİD'in sert tutumu karşısında zorlandıklarını ve sürekli korku içinde yaşadıklarını belirtildi.

IŞİD'in Rakka'sında zor hayat
IŞİD'in Rakka'sında zor hayat
GİRİŞ 29.01.2015 13:05 GÜNCELLEME 29.01.2015 13:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Halep'in doğusundaki Rakka'nın kontrolünü bir yıldır elinde tutuyor. Örgütün fiili olarak başkenti olan Rakka'dan kaçanlar IŞİD'in bir devlet gibi hareket ettiğini söyledi.

Rakka'dan altı ay önce Türkiye'ye göç eden ve isminin gizli kalmasını isteyen bir esnaf,  "Onlardan nefret ediyoruz. Onlardan çıkar sağlayan birkaç kişi dışında hiç kimse onları istemiyor." şeklinde konuştu.

IŞİD'in liderliğini kendini halife ilan eden Ebu Bekir Bağdadi yapıyor. Çocuklar dâhil herkes Bağdadi'ye bağlılık yemini etmek zorunda. IŞİD kontrolündeki 18 bölgede günlük işler dokuz bakanlık tarafından yürütülüyor.

Şehri dört ay önce terk eden üniversite öğrencisi ve fotoğrafçı Zübeyir "İnsanlar onlardan korkuyor" dedi. Zübeyir hâlâ Rakka'da yaşayan anne, babası ve kardeşleriyle irtibatını sürdürüyor. "Hayatımız çok acıklı. Neredeyse hiç hizmet yok. Sokaklarda yürürken camiye namaza gitmeye zorlanabiliyorsunuz."

YORUMLAR 1
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    acıklı olmasının sebebine bak;sokaklarda yürürken camiye namaza gitmeye zorlanabiliyorsunuz....namazda gözü olmayanın ezanda kulğı olmazmış.hani dese hırsızlık ,fuhuş arttı,sokakklar ayyaşlarla dolu,gençlerimiz uyuşturucu ve fuhuşlara battı anlarım.bu arkadaş için en iyi yer istanbul gibi görünüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı