İstifa eden başbakan konuştu

İstifa eden Yemen Başbakanı Halid Mahfuz Bahhah ilk kez konuştu.

İstifa eden başbakan konuştu
İstifa eden başbakan konuştu
GİRİŞ 29.01.2015 14:49 GÜNCELLEME 29.01.2015 14:49

İstifa eden Yemen Başbakanı Halid Mahfuz Bahhah, ülkede yaşanan son gelişmelerin Husi Ensarullah Hareketi tarafından Cumhurbaşkanlığı'na, Hükümet'e ve siyasi sürece karşı bir "Darbe" olduğunu belirtti.

Hükümet sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "19 Ocak 2015'te Husilerin egemen devletin en önemli alanı olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na düzenledikleri saldırı, Cumhurbaşkanlığı'na, Hükümet'e ve siyasi sürece karşı yapılmış bir darbedir ve bunu şiddetle kınıyoruz. Bu süreçten sonra ülkede yaşanacak olayların sorumluluğunu kabul etmeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Husilerin daha önce, Abdurabbu Mansur Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'i 17 Ocak'ta kaçırmaları, Bahhah'a suikast girişiminde bulunmaları ve Meclis binası, bazı bakanlar ile Milli Güvenlik Birimi Başkanı ve güvenlik yetkililerinin evlerini kuşatmalarının yapılan darbeye bir hazırlık girişimi olduğunun kanıtıdır" denildi.

Hükümetin, bir hafta önce sunduğu istifa'nın yürürlükte ve geri dönüşümün olmayacağını belirten açıklamada, "Ülkeyi kuşatan bu zor dönemde, Yemenli tüm siyasi güçleri, devletin birliğini ve Ulusal Diyalog Konferansı'nın sonuçlarına bağlı kalmaları konusunda davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yemen'de, Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırmasıyla yeni boyut kazanmıştı.

Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet de 22 Ocak'ta, "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği" gerekçesiyle istifa etmişti. Hadi de bu gelişmenin ardından kısa bir süre sonra istifasını Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai'ye sunmuştu. Rai ise istifayı reddederek, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmış ancak geçen Pazar yapılacak oturum ertelenmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi