IŞİD'en lübnana yeni saldırılar

Times gazetesinde yer alan haberde, IŞİD'in Lübnan'a yeni saldırıları yönetecek bir 'emir' atadığı yazıyor.

IŞİD'en lübnana yeni saldırılar
IŞİD'en lübnana yeni saldırılar
GİRİŞ 29.01.2015 15:10 GÜNCELLEME 29.01.2015 15:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

"IŞİD'in kaçak bir Selefi şeyhi, yeni saldırılar için ilk Lübnan emiri olarak atadığı haberleri geliyor. Bu da örgütün Lübnan'da ilerlemek isteğinin yarattığı korkuyu artırıyor. Şeyh Ahmet Esir'in örgütün Lübnan emiri olarak atanması, IŞİD'in Suriye-Lübnan sınırında, Lübnan topraklarına yaptığı baskından birkaç gün sonra gerçekleşti. Saldırıda sekiz Lübnan askeri hayatını kaybetmişti."

Gazete, son Lübnan saldırısının, Ağustos'ta yapılan ve 20 Lübnan askeri ve polisinin kaçırıldığı baskından bu yana en ciddi saldırı olduğunu belirtiyor.

Örgütün asker ve polis kaçırma baskınından bu yana Suriye'deki Kalamun Dağları'nda güçlendiği, ılımlı İslamcı örgütlerden çok sayıda katılan olduğu ifade ediliyor.
Lübnan güvenlik merkezi başkanı Abbas İbrahim, bu ay yaklaşık 700 militanın kendi örgütlerinden ayrılarak IŞİD'e katıldığını öne sürüyor.

İbrahim, IŞİD'in Lübnan sınırındaki köyleri ele geçirerek, Suriye'deki pozisyonunu güçlendirmeye çalıştığını ve Esad'a destek veren Hizbullah'ı alt etmeyi planladığını belirtiyor.

Iraklı kaynaklar da, örgütün Diyala'daki mevzilerine düzenlenen operasyonlar sonrasında, IŞİD'in Lübnan, Ürdün ve Suriye'de ilerleme planlarına dair belgelere ulaştıklarını söylüyor.

Belgelere göre IŞİD, bu ülkelere sınır ötesi saldırılar düzenlemeyerek uluslararası koalisyonun Irak ve Suriye'deki ilgisini dağıtmayı hedefliyor.

Örgüt, Suudi Arabistan sınırında üç güvenlik görevlisinin öldüğü intihar saldırısını üstlenmişti.

Lübnan İçişleri Bakanı Nohad Maçnuk da, Tripoli kentindeki iki bombalı saldırıdan IŞİD'in sorumlu olduğunu söylemişti.

YORUMLAR 4
  • Toprak 9 yıl önce Şikayet Et
    Işid'in İsrail örgütü olduğuna hala inanmayan var mı?
    Cevapla
  • Mehdinin ayak sesleri 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya çok önemli tarihi sürecden keçiyoy ve bu sürecden üzü ak ve anlı açık çıkmak üçin, biz müslümanlar akıla,ilme,irfana ve vehdete doğru koşmalıyık, mezhepçiliye ve bir birimizi suçlamağa deyil. Şahsen benim kalbimde artık zamanenin imamının ayak sesleri duyulur, his ediyorum ki, o mühteşem zat gelipte bizi manasız ve ziyanlı mezhepçilikden uzaklaşdırıp, tek Allaha ve Peyğember efendimizin getirdiyi İslama yöneltir.
    Cevapla
  • Mehdinin ayak sesleri 9 yıl önce Şikayet Et
    İŞİD in yakın zamanda gerçek yüzünü tüm müsülmanlar görecek ve onların aralarından semimi olanlar ayrılacak ve haqq uğrunda mücadile edecekler. Ayrılmayanlar ise bilesiniz ki Deccalın askerleridir ve onlarada gününü Hz. Mühammedin hadislerde söylediyi lider, yani Mehdi hazretleri gösterer inşallah. İnşallah Hz.Mehdi bütün lazımsız tarikatları pes edip, vahid ümmet yaratır.
    Cevapla
  • ArananAdam 9 yıl önce Şikayet Et
    Analaşılan İsrail Emri vermiş İşide 7 israil askerini öldüren Lübnana İşid ile misilleme yapacak..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…