IŞİD'den Peşmerge'ye şok saldırı

IŞİD Kerkük kent merkezinde asayiş karargahının olduğu bölgeye bombalı bir araçla saldırı düzenledi. Saldırıda bir Tugay Komutanı öldü.

IŞİD'den Peşmerge'ye şok saldırı
IŞİD'den Peşmerge'ye şok saldırı
GİRİŞ 30.01.2015 09:27 GÜNCELLEME 30.01.2015 11:27
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Irak'ta terör örgütü IŞİD militanları, eşzamanlı olarak Kerkük ve Musul'daki cephelerde Peşmerge birliklerine saldırdı.IŞİD militanlarının zaman zaman bombalı intihar araçlarıyla saldırdığı çatışmalarda Peşmerge 1'inci Tugay Komutanı Şerko Fatih hayatını kaybetti. 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre IŞİD militanları, gece saatlerinde Kerkük'ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı.

IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halit ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, iki köyü tekrar kontrolüne almak için IŞİD'le sokak çatışmalarına girdi. 

IŞİD DURDURULDU

Dün akşamdan itibaren kentin güneybatısından başlattığı büyük çapta saldırı durduruldu. 

Sabah saatlerinden itibaren bölgeyi bombalamaya başlayan koalisyon uçakları IŞİD ilerleyişinin durmasının ardından bu bölgelere yönelik bomradımanı durdurdu.

Kerkük'te sabah yerel saatle 10.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

YORUMLAR 22
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    zorbey sana sadece bir şey söyleyeceğim Kuran-ı Kerim'de ayet "zulmedenlere meyletmeyiniz yoksa ateş sizi de yakar" olarak geçiyor! sen zulmedene meylediyorsan onlardan bir farkın yok git sende savaş. kelle kopart insanlıktan çık yüzderece ahmakulhumaka ol
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    kobani de şöyle yaptık böyle yaptık diye atan hırbolar koalisyon bombalamasa işid mevzilerini adım atamazdınız şimdi de utanmadan TOKİ yeniden inşaa etsin kobaniyi diyorsunuz utanmazlar kimlere havadan bombalattıysanız gidin onlardan dilenin
    Cevapla
  • Mehtap 9 yıl önce Şikayet Et
    Tugay komutanı ölmüş devletleride ordularıda kurulmuş
    Cevapla
  • emin08 9 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel haber RABBİM BİLİR İŞİNİ
    Cevapla
  • bali 9 yıl önce Şikayet Et
    Kürt kardşlerimiz oynatılmaya devam ediyor. İnşallah Türkiyenin kıymetini bilirler. yoksa korkarım Allah onlara büyük bir bela verecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler