Kerkük'te IŞİD ilerleyişi durdu

Peşmerge birlikleri IŞİD’in dün geceden beri saldırdığı Kerkük çevresinde ele geçirdiği köyleri geri aldı.

Kerkük'te IŞİD ilerleyişi durdu
Kerkük'te IŞİD ilerleyişi durdu
GİRİŞ 30.01.2015 11:19 GÜNCELLEME 30.01.2015 11:19

IŞİD, dün akşamdan itibaren kentin güneybatısından başlattığı büyük çapta saldırı durduruldu. Bu bölgede Kuzey Petrolleri olarak bilinen petrol şirketinin tesisleri ve şirket binaları bulunuyor.

IŞİD sabah saatlerinde kent merkezinin bazı bölgelerine sızmayı başardı. Ancak merkeze sızan IŞİD mensupları da öldürüldü ve buradaki çatışmalar sona erdi.

Sabah saatlerinden itibaren bölgeyi bombalamaya başlayan koalisyon uçakları IŞİD ilerleyişinin durmasının ardından bu bölgelere yönelik bomradımanı durdurdu.

Kerkük'te sabah yerel saatle 10.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

IŞİD sabah saatlerinde ise Kerkük kent merkezinde Irak polis Müdürlüğü ve Kürt partilere ait asayiş karargahının olduğu bölgeye bombalı bir araçla saldırı düzenledi.

IŞİD mensupları, gece saatlerinde Kerkük’ün 12 kilometre güneyinde Peşmerge kontrolündeki Tel El Verd, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırdı. IŞİD, şiddetli çatışmalar sonrası Mektep Halid ve Molla Abdullah köylerini ele geçirdi. Peşmerge, çatışmalar sonucunda bu bölgelerde iki köyü tekrar kontrolüne almayı başardı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı