Kobani'de 4 ayda inanılmaz bilanço

Kobani'de dört ayda 3 bin 710 IŞİD militanı ile 408 YPG'ye mensup Kürt savaşçı öldürüldü.

Kobani'de 4 ayda inanılmaz bilanço
Kobani'de 4 ayda inanılmaz bilanço
GİRİŞ 30.01.2015 14:02 GÜNCELLEME 30.01.2015 14:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Suriye Mubaşir Ağı, Suriye'nin kuzeyinde Halep iline bağlı Kobani (Ayn el-Arap) ilçesinde terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında 4 ayı aşkın süre devam eden çatışmalarda 3 bin 710 IŞİD militanı ile YPG'ye mensup 408 Kürt savaşçının öldürüldüğünü ileri sürdü.

Suriye Mubaşir Ağı'ndan yapılan açıklamada, IŞİD'e karşı savaşan grupların dün düzenledikleri basın toplantısı ile duyurdukları dört buçuk aylık bilançoya göre, Kobani'deki çatışmalarda IŞİD'in 3 bin 710 militanını kaybettiği belirtildi.

Buna karşılık söz konusu çatışmalarda Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kolu Halk Koruma Birlikleri'nden (YPG) 408, ÖSO'ya bağlı Rakka Devrimci Tugayları'ndan 13, Kuzey Güneşi Tugayları'ndan 2, Kürt Sol Güçleri'nden 2 ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinden de 2 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

IŞİD'in çatışmalarda 19'u intihar saldırıları şekline olmak üzere 37 adet bomba yüklü araç kullandığına işaret edilen açıklamada, IŞİD'e ait 87 askeri araç, 16 tank, 5 Hummer, 8 Doçka ve 2 zırhlı aracı imha ettiği, çok sayıda askeri teçhizat, silah ve mühimmatın ele geçirildiği aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Defne Kahraman 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD’in Kobani’ye yaptığı saldırılarda yaklaşık 5000 müslüman hayatını kaybetti, binlerce insan yaralandı ve birlercesi de evini terketmek zorunda kaldı. Bir sorumlu aranıyorsa, bunun da nedeni IŞİD’dir. IŞİD kendi İslam’dan uzak ideolojisini müslüman halka empoze etmeye çalıştı. IŞİD Kuran’da açık olmasına rağmen haksız yere müslümanları öldürdü.
    Cevapla
  • Defne Kahraman 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD “yeryüzünde fitne çıkarmayın” emrine rağmen müslüman arasında fitne çıkardı. IŞİD camilerin, türbelerin ve tarihi binaların korunması yerine tam bir yıkım ve yakma eylemine başvurdu. Kuran, IŞİD’in halini şu ayetle en iyi şekilde anlatıyor: Onlara, "Yeryüzünde fesat çıkarmayın" denildiğinde, "Biz ancak ıslah edicileriz!" derler.
    Cevapla
  • ünal 9 yıl önce Şikayet Et
    kobanidekiler insanda kerküktekiler uzaylımı. sıktı bu kobani muhabbeti
    Cevapla
  • guguk 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ırkçılıkla bu mezhepçilikle nereye kadar, bu kafayla ülkemizin işi zor valla
    Cevapla
  • guguk 9 yıl önce Şikayet Et
    kerkükten kastın türk nüfusu sanırım. biz onları değil karşılarındaki arap sünni bloğu destekledik, suriyede sünni türkmenleri desteklediğimiz gibi, dış politikmızı anlamışsındır umarım
    Cevapla
  • MURAT SOYLU 9 yıl önce Şikayet Et
    hem de çok çok iyi...
    Cevapla
  • maşşallah 9 yıl önce Şikayet Et
    iyi iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!