'Sina'da çözüm askerin çekilmesi'

Müslüman Kardeşler Teşkilatı, "Sina’da yaşanan sorunlar askerin kışlasına dönmesiyle çözülebilir" açıklaması yaptı.

'Sina'da çözüm askerin çekilmesi'
'Sina'da çözüm askerin çekilmesi'
GİRİŞ 31.01.2015 11:34 GÜNCELLEME 31.01.2015 11:34

Müslüman Kardeşler, Sina’da 42 askerin hayatını kaybettiği saldırıların ardından yayınladığı bildiride, ordunun bu bölgede uyguladığı zorunlu göçün ve birçok yerleşim birimini tamamen tahrip etmesinin gerilimi artırdığını söyledi.

Müslüman Kardeşler, Sina’da askerin kışlasına dönmesi, bölge halkına bütün haklarının geri verilmesi ve sorumluların cezalandırılmasından başka bir çözüm yolunun olmadığını vurguladı.

Teşkilat, Sina’da uygulanan, öldürme, ev yıkma ve tarım arazilerini ateşe verme gibi insan hakları ihlâllerine bir an evvel son verilmesini talep etti.

Sina'daki saldırıyı kınayan Müslüman Kardeşler, her türlü şiddeti reddettiğini vurgulayarak ölenlerin ailelerine taziyede bulunmuştu.

Sina'da bombalı saldırılar

Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Ariş'te perşembe gecesi güvenlik güçlerini hedef alan bombalı saldırılarda en az 42 kişi ölmüş, 70 kişi de yaralanmıştı. Saldırıyı IŞİD'in Sina'daki kolu Ensar Beytül Makdis örgütü üstlendi. Örgüt IŞİD'e bağlılığını bildirdikten sonra adını 'Sina Eyaleti' olarak değiştirmişti. 

Ordu İhvan'ı suçlamıştı

Yazılı açıklama yapan ordu sözcüsü Muhammed Samir, saldırıların "Terörist Müslüman Kardeşler çeteleri ve onları destekleyen suç gruplarının, 25 Ocak devriminin dördüncü yıldönümünde kaos yaratma çabalarının boşa çıkması üzerine" gerçekleştiğini savunmuştu.

24 Ekim'den bu yana en büyük saldırı

24 Ekim 2014'te Sina’nın kuzeyindeki Şeyh Zuveyd bölgesindeki askeri kontrol noktalarına iki saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırıda Mısır ordusuna ait iki zırhlı araç hedef alınmış, bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda çoğu asker 27 kişi hayatını kaybetmişti. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı