IŞİD Kerkük'e böyle saldırdı

IŞİD, 2 gün önce Kerkük'ün 12 kilometre güney batısında Peşmerge kontrolündeki bölgelere saldırı görüntülerini yayınladı.

GİRİŞ 01.02.2015 15:43 GÜNCELLEME 01.02.2015 15:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

TERÖR örgütü IŞİD, 2 gün önce Kerkük'ün 12 kilometre güney batısında Peşmerge kontrolündeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah bölgelerine düzenlediği saldırıların görüntü ve fotoğraflarını yayınladı. 

Saldırılarda resmi olmayan açıklamalara göre başta Peşmergenin 1’inci Tugay Komutanı Şerko Fatih olmak üzere en az 40 kişi öldü, 90 kişi de yaralandı. IŞİD militanlarınca yayınlanan son görüntüde Kerkük'e saldırıya geçmeden önce militanları komuta eden kişi savaşçılara hitap ediyor.

Hitap sırasında yüzünün kameraya görünmemesine özen gösteren komutan IŞİD’in ilkelerini anlatıyor. Komutan, IŞİD'te milliyet ve yurtçuluk ilkelerinin olmadığına her şeyin Allah ve İslam devleti için yapıldığına dikkat çekiyor.

Görüntülerin devamında intihar eylemine hazırlanan Lübnan vatandaşı bir militanın konuşması ve ABD yapımı Humvee askeri araçla Peşmerge mevzilerine düzenlediği intihar eylemi yer alıyor.

Peşmergelerin bulunduğu noktalara çok sayıda füzeyle saldırıya geçen IŞİD militanları intihar eyleminden sonra orta ve hafif silahlar kullanarak noktalara doğru yürümeye başlıyorlar.

Saldırılarda çok sayıda Peşmerge askeri hayatını kaybederken 20'den fazla Peşmergenin de IŞİD tarafından esir alındığı görülüyor. Operasyonlarda, Peşmerge güçlerine ait çok sayıda araç ve silah IŞİD tarafından ganimet alınıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Şiroo 9 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu ey dünya ne oldu işide güvendiğiniz dağlar kanla boyandı..işid denilen maluk sürüleri hamaböcekleri hepsi şuanda eminim ki cehenemdedirler. ve bedenleri yanıp yanıp sönüyordur.. allah onları yanına mı alcaktı kafirleri barbarları hepsi akılsızdılar zaten.. kürde karşı kim baş kaldırabilir...!
    Cevapla
  • Hakan T 9 yıl önce Şikayet Et
    Amerika senaryosu ortada, iki tarafı destekleyen Amerika hem bol miktarda silah satacak ve milyonlarca insanın ölmesine sebeb olacak. Bundan dolayı ne isid bu savaşı kazanacak ne de peşmergeler ve bu savaş yıllar sürecek! Nezaman müslümanlar perde arkasındaki matadoru görmeye başlarlarsa, ozaman belki birşeyler değişe bilir, tabiki eğer geç kalınmasa...
    Cevapla
  • polat 9 yıl önce Şikayet Et
    İslama ihanet eden hainler hain olduklarını açıkça itiraf etmiş.
    Cevapla
  • Allah bize yeter 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah işid münafıklarından bizi korusun.kahrolsun münafıklar
    Cevapla
  • dogru bak dogru gör 9 yıl önce Şikayet Et
    terörist abd ve onun yavrusu israil orta doguyu kana buladılar şimdi bazılarıda kafirle yanyana çarpışıp onlardan medet umuyor..
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben de kürdüm. ama amaç sadece kürtlerin varığıysa. Din size lazım değilse. O zaman yaşamınızın bir değeri yoktur gözümde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!