Kerkük'ün kontrolü tamamen Peşmerge'de

Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarıyla çatışmaların yaşandığı Kerkük'ün güneyinde kontrolün tamamıyla Peşmerge birliğine geçti.

Kerkük'ün kontrolü tamamen Peşmerge'de
Kerkük'ün kontrolü tamamen Peşmerge'de
GİRİŞ 01.02.2015 17:09 GÜNCELLEME 01.02.2015 17:09

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, kentin 12 kilometre güneyindeki Mektep Halit ve Molla Abdullah köyleriyle petrol kuyularının bulunduğu Habbaze'deki Peşmerge cephelerini ziyaret ederek, şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgedeki durumu yerinde inceledi.

Kerim, Molla Abdullah köyü ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "IŞİD, daha önceki sınırlarına çekildi. Peşmerge, IŞİD'in eline geçen bölgeleri kurtardı. Sınırlarımız Peşmerge ve ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının operasyonları sayesinde daha güvenli. Biz de sınırın güvenli olduğunu göstermek izin ziyaretimizi gerçekleştirdik" dedi.

Terör örgütü IŞİD, Kerkük'ün güneyindeki Tel el-werid, Mektep Halit, Meryembeg ve Molla Abdullah köylerine saldırmış, iki gün süren çatışmalarda 29 Peşmerge hayatını kaybetmiş, 173 Peşmerge yaralanmıştı. Koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Peşmergeye hava desteği verdiği çatışmalarda çok sayıda IŞİD militanının öldüğü belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar