İhvan 'Kısasa kısas' yöntemine geçiyor

İhvan'ın Türkiye temsilcisi Abdülgaffar, “Biz öldürülüyoruz. 19 aydır ‘barış’ diyoruz. Artık yeter ‘kısas’ yöntemine geçiyoruz” dedi.

İhvan 'Kısasa kısas' yöntemine geçiyor
İhvan 'Kısasa kısas' yöntemine geçiyor
GİRİŞ 02.02.2015 10:07 GÜNCELLEME 02.02.2015 10:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

25 Ocak Devrimi’nin dördüncü yıldönümünde gösteri düzenleyen Mısırlılara, binlerce masumun katili Mısır cuntasının elebaşısı General Abdülfettah El Sisi’nin askerlerince yine ateş açıldı. 28 Mısırlı daha öldürüldü onlarcası da yaralandı. İşte bu son olaylar İhvan Hareketi’nin strateji değiştirmesine yol açacak gibi gözüküyor.

KISASA KISAS SİYASETİ

İhvan Hareketi'nin Türkiye Temsilcisi Dr. Eşref Abdülgaffar, İhvan’ın strateji değiştireceğinin sinyallerini verdi; olaylara daha fazla seyirci kalmayıp artık ‘kısasa kısas’ siyaseti izleyeceklerini bildirdi.

HERKES TARAFINI BİLİYOR

Dr. Eşref Abdülgaffar “Mısır'da asker vatanı korumuyor. Görüldü ki bunlar tam manasıyla haindirler.  Artık kim düşman kim dost, herkes kendi tarafını biliyor ve ona göre davranacaktır” şeklinde konuştu.

 

ACI VEREN BARIŞÇI HAREKET 

Bundan böyle ‘barış’ mefhumunu değiştirdiklerini ifade eden sözcü, “Biz buna artık ‘acı veren barışçı hareket’ adını veriyoruz. Karşı tarafa da bir acı tattıracak barışçıl bir hareket olacak yeni bir strateji değişikliği var. Çünkü biz öldürülüyoruz. 19 aydır ‘barış barış’, ‘silmiyye’, ‘silmiyye’ diyoruz. Karşıdakiler bundan bir şey anlamıyor. Artık ‘kısas’ yöntemine ‘dişe diş’ durumuna geçmiş durumdayız. Bu acıyı onlara tattırmamız lazım, çünkü bunlar hain!” şeklinde devam etti.

ZAFER HALKIN OLACAK

Mısır halkına seslenen Abdülgaffar, “Mısır halkına mesajım şudur; sağlam dursunlar, her türlü fedakârlığa ve bedel ödemeye hazır olsunlar. Ama eninde sonunda zafer Mısırlıların olacaktır.” ifadelerinde bulundu.

SİSİ, ARABİSTAN’A DARBE İHRACINA KALKMIŞ!

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Kral Abdullah'ın yerine Selman Bin Abdülaziz'in gelmesiyle birlikte Suudi yönetiminde Sisi’ye yönelik ciddi bir değişimin yaşanacağını öne süren Abdülgaffar, “Basına yansımadı ama Mısır darbe rejimi 20 bin Mısır askerini Husilere karşı savaşmak için Yemen'e gönderme bahanesiyle bunları Suudi Arabistan'a gönderip yeni krala karşı darbe komplosunda faal bir şekilde kullanmak istedi. Bu iş bu noktaya kadar varmış durumda. Ve bunu Suudiler deşifre etti. Bu, tamamen doğru bilgidir” dedi.

YORUMLAR 1
  • veysi 9 yıl önce Şikayet Et
    Kısas ayeti yeni mi nazil oldu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!