Arap ülkelerinden IŞID'e kınama!

Terör örgütü IŞİD'in Ürdünlü pilot Kesasibe'yi yakarak öldürmesi, 10 Arap ülkesi ve Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi tarafından kınandı.

Arap ülkelerinden IŞID'e kınama!
Arap ülkelerinden IŞID'e kınama!
GİRİŞ 04.02.2015 14:36 GÜNCELLEME 04.02.2015 14:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Terör örgütü IŞİD'in Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe'yi yakarak öldürmesi, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'nin yanı sıra Lübnan, Fas, Sudan, Mısır, Filistin, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan tarafından kınandı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, yaptığı açıklamada, IŞİD'in Kesasibe'yi yakarak öldürmesini kınadığını belirterek, "Bu çirkin cinayet, tüm uluslararası örflere ve semavi dinlere aykırıdır. Bizi, ortaçağların öncesindeki karanlık asırlara götürür" ifadesini kullandı.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yusuf el Kordofani de düzenlediği basın toplantısında, Kesasibe'nin yakılarak öldürülmesini, "İslam dininin kural ve öğretileri ile bağdaşmayan çirkin ve vahşi bir cinayet" diye niteledi.

Olayı kınayan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da "Bu cinayet, teröristlerin hasta ve insanlık dışı yapılarının yanı sıra hoşgörü dini İslam'dan çok uzak olduklarını ortaya çıkarmıştır" değerlendirmesinde bulundu. Abbas, "Filistin halkımız, her Arap vatandaşı, Müslüman ve özgür insan, dinimizin öğretilerine uymayan bu çirkin cinayeti kınıyor" yorumunu yaptı.

Bahreyn yetkililerinin resmi haber ajansına yaptığı açıklamada da "Bu cinayet, bu örgütün ulaştığı aşırı vahşet ve barbarlığının yanı sıra insanlık dışı cinayetlerinin artan tehlikelerini ortaya koymaktadır" ifadesine yer verildi.

Kesasibe'nin öldürülmesini Kuveyt de kınayarak, olayı "çirkin bir cinayet" olarak niteledi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı da ismini vermediği bir kaynağa dayandırarak verdiği haberinde, Suudi Arabistan'ın Kesasibe'nin öldürülmesini kınadığını bildirdi.

 

YORUMLAR 3
  • Asim Akman 9 yıl önce Şikayet Et
    Kinayin siz Kinayin .Baska birsey bilmessiniz Allahinizdan bulun .Bir Müslüman olarak birlesemediniz Medeniyetsizler. Bu Arap Ülkeleri hicmi akillanmayacak .Sözde Müslümanlar bunlar .Allah bunlarin ellerine düsürmesin. Müslümanin basina ne gelirse bunlarin yüzünden geliyor.
    Cevapla
  • amerikan cenneti 9 yıl önce Şikayet Et
    bu pilotu amerika cennete koyar.
    Cevapla
  • Hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri her yıl toplanıp Shii'siyle, Sunni'siyle, Arap'ı ile Çeçen'i ile bir arada konuşmalı. Hatta Shii'ler ve Sunniler birbirini öldüreceğine takım kurup futbol turnuvası düzünlemeli. Olmadı kültür ve bilim alanında yarışmalı. Bu toplantılardan sonra eminim ki ne terörist kalır alanda nede savaşlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...