Dera'da Esed güçlerine ağır darbe

Esed güçlerinin, Dera'nın kuzeyinde düzenlediği saldırılar esnasında rejim güçlerinden en az 40 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Dera'da Esed güçlerine ağır darbe
Dera'da Esed güçlerine ağır darbe
GİRİŞ 12.02.2015 15:30 GÜNCELLEME 12.02.2015 15:30

AA muhabirine konuşan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Kolordu Birlikleri Üsteğmeni Husam İkab, Dera'nın kuzeyindeki Deyru'l Ades beldesine girmeye çalışan rejim güçlerinden 30 askerin esir alındığını, çıkan çatışmalarda aralarında Hizbullah militanlarının da bulunuğu en az 40 Esed gücünün öldürüldüğünü ifade etti.

ÖSO'ya bağlı Birinci Ordu'dan yapılan yazılı açıklamada da Deyru'l Ades beldesinin bir kısmının Hizbullah'ın desteklediği rejim güçleriyle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından geri alındığı, rejim güçlerinden onlarca askerin esir alınıp, onlarcasının da çatışmalar sırasında öldürüldüğü belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (SYKK) de Sanamin kentindeki Esed güçlerinden Dera'nın kuzeyine askeri araçlarla mühimmat ve takviye güç gönderildiğini ifade etti. Belde ile çevresindeki bazı köy ve tepeler, 2 gün önce rejim güçlerinin kontrolüne geçmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!