'IŞİD'in sonu yaklaşıyor'

İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani, IŞİD'in sonunun yaklaştığını söyledi.

'IŞİD'in sonu yaklaşıyor'
'IŞİD'in sonu yaklaşıyor'
GİRİŞ 13.02.2015 13:03 GÜNCELLEME 13.02.2015 13:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon gücü Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, IŞİD’in Irak ve Suriye’deki sonunun yaklaştığını iddia etti.

Fars Haber Ajansı’nda yer alan ifadelerine göre Süleymani, “IŞİD ve diğer terörist grupların Irak ve Suriye’de aldığı ağır yenilgileri göz önünde bulundururak, bu grupların sona yaklaştığı konusunda emin olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Süleymani, Tahran’ın bölgesel etkisinin de büyüdüğünü öne sürdü.

İranlı general, “Bugün İslam Devrimi’nin tüm bölgeye, Bahreyn’den Irak’a, Suriye’den Yemen’e ve Kuzey Afrika’ya kadar yayıldığının işaretlerini görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Irak ve Suriye'deki askeri varlığını önceleri reddeden İran, IŞİD'in ilerlemesinin ardından ‘kutsal mekânları korumak, ülke ordularına ve gönüllü milislere askeri danışmanlık yapmak’ gerekçesiyle bu bölgelerde bulunduğunu açıklamıştı.

Tahran, Yemen’de kısa bir süre önce yönetime el koyduğunu açıklayan Şii Husilere de destek veriyor.

İran yönetimi, Irak’ta mezhepçi ve ayrımcı politikalar yürüttüğü gerekçesiyle ülkedeki farklı kesimler tarafından eleştirilen ve görevini Şii siyasetçi Haydar İbadi’ye devreden eski başbakan Nuri Maliki’nin en büyük destekçisiydi.

İran Haydar İbadi hükümetiyle de yakın ilişkilerini sürdürüyor.

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon gücü Kudüs Gücü'nün başındaki isim General Kasım Süleymani'nin Irak topraklarındaki operasyonlara katıldığına dair fotoğraflar İran basını tarafından yayınlanıyor.

Son olarak üst düzey bir İranlı komutan, İsrail’in Suriye’nin Kuneytra bölgesinde gerçekleştirdiği ve altı Hizbullah mensubunun öldürüldüğü saldırıda yaşamını yitirmişti.

Hizbullah’ın kısa bir süre önce gerçekleştirdiği misilleme saldırısında da iki İsrail askeri ölmüştü.

YORUMLAR 7
  • eren yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    İran elini daha çabuk tutmalıdır.Kasabada masum insanlar olmasa iran hepsini tarar geçer.
    Cevapla
  • aksoy şafak 9 yıl önce Şikayet Et
    adam ışıdİn sonu yaklaşıyor diyor yani bunun için uğraşıyoruz diyor.Sevinecekleri yerde bir de irana laf atıyorlar.Daha ne istiyosunuz?
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    bu lafi cok duyduk
    Cevapla
  • kimsesiz 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD iran aynı yolun yolcusu,iki side müslumanlara karşı terörist fal-yatlarinde raporu var,pkk ve pyd kim besliyor,iran ve abd bunu bilmeyen yok,neden bölgedeki müslumanları kandırılıyor çünkü şer güçler birlik içindeler,zıtlaşmalara bakmayın bunların çıkarları dinde önce gelir
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    amerika ve iranın yolları tabiyki de ayrıdır.Sayın cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan iran bizim ikinci evimizdir dedi.Bu laf boş değildir. ayrıca senin bilmediğin bir çok şey var.sadece kafana göre yorum yaptığın için yanlıyosun.
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    peki islam devleti dışında kim bunlara savaşıyor? beğenmdeiğin müsüman görmedğiniz islam devetşi dışında ABD PKK ŞİA lara savaşan kim?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı