Bitkin Suriye halkını eğlendiren radyo

Radyo Fresh, Esed zulmünden bitkin düşen halkı eğlendirme ve devrimin değerlerini yayma amacını taşıyor.

Bitkin Suriye halkını eğlendiren radyo
Bitkin Suriye halkını eğlendiren radyo
GİRİŞ 18.02.2015 10:49 GÜNCELLEME 18.02.2015 10:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suriyeli muhaliflerin kontrolü altında bulunan bir bölgeden yayın yapan tek radyo olan, "Radyo Fresh" Esed rejiminin bombardımanları nedeniyle bitkin düşen halkı eğlendiriyor ve "Devrimin değerlerini" topluma aktarıyor.

AA muhabirine konuşan radyonun kurucularından Muhanned eş-Şeyh, merkezi İdlib'de muhaliflerin kontrolü altında bulunan Kefr Nubbul semtinde bulunan Radyo Fresh'in, Temmuz 2013'te yayın hayatına başlamasının ardından terör örgütü IŞİD tarafından baskılara uğradığını söyledi.

Şeyh, Radyo Fresh'in çalışanlarının IŞİD tarafından 3 gün alıkonulduğunu ve ekipmanına el konulduğunu anlattı. Şeyh, IŞİD baskını nedeniyle sıfır noktasına geri döndüklerini ancak IŞİD'in çekilmesinin ardından büyük bir irade ortaya koyarak yayın hayatına yeniden başlayabildiklerini belirtti.

Radyonun Halep, İdlib, Humus ve Hama'ya yayın yaptığını belirten Şeyh, basit imkanlarına rağmen görevlerine candan bağlı 10 kişilik ekipleri olduğunu kaydetti.

Radio Fresh

Şeyh, "Radyonun sesini bütün Suriyelilere duyurmayı ve Esed rejimi ile zulmüne karşı başlatılan devrimin değerlerini yaymayı hedefliyoruz" dedi.

Radyonun yayın yelpazesi futboldan kültüre, tarihten aktüaliteye uzanıyor

Radyo Fresh'in programlarını hazırlayan Faris el-Cemal, "Radyoda kültürel, tarihi programların yanı sıra, günlük gazetelere ve futbola ilişkin programların da bulunduğunu" aktardı. Cemal, radyonun sürekli yayın kalitesini ve programlarını geliştirmeyi amaçlayan bir ekiple çalıştığını söyledi.

Suriye'de muhaliflerin kontrolü altında bulunan bölgelerin çoğunda elektrik ve internet bağlantılarını kesmesi radyo yayınlarının da aksamasına yol açıyor.

Esed yönetiminin bazı bölgeler arasında iletişimi engellemek için kasıtlı olarak elektrik ve internet hatlarını kestiği gibi bazı bölgelerde de şirketlerin arızaları tamir etmemesi nedeniyle kesinti yaşanıyor.

YORUMLAR 1
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan Propagandası mı yapıyor yani...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!