İsrail 'idam'ı dillendirmeye başladı

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, İsrail'in Hamas'ı yok etmesi gerektiğini belirterek, idam cezasının uygulanmasını istedi.

İsrail 'idam'ı dillendirmeye başladı
İsrail 'idam'ı dillendirmeye başladı
GİRİŞ 23.02.2015 13:42 GÜNCELLEME 23.02.2015 13:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Filistin'deki katliamların yetersiz kaldığını düşünen İsrail yönetimi, işgal karşıtı direnişi bitirmek için idam uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyor. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, "Hamas'ı yok etmeli ve hükümet teröristler için idam cezasını hayata geçirmeli" dedi.

Liberman, Sderot kentini ziyareti esnasında Gazze sınırındaki bir tepede yaptığı konuşmada, Filistinli mahkumların "serbest bırakılmasını" eleştirerek, "Bizim asıl sorunumuz teröristleri serbest bırakmamız ve Hamas'ın kökünü kazıma emri vermememizdir" ifadesini kullandı.

 "Daha Hamas problemini çözmeden İran hakkında konuşamayız" diyen Liberman, "ölüm cezası"nı savunarak, "(Filistinli mahkumlar) Çünkü gelecekteki bir mahkum takasında serbest kalacaklarından eminler ve hapiste yatarken üniversite okuyabiliyorlar. Bu esnada ailelerine de Filistin Yönetimi tarafından ödeme yapılıyor" iddiasında bulundu.

Ürdün'ün, IŞİD'in pilotlarını yakarak öldürmesi üzerine düzenlediği operasyonu öven Liberman, "Bu olayı sona erdirmek istiyorsa İsrail'in de yapması gereken bu" şeklinde konuştu.

Liberman, önceki gün İsrail Televizyonu Kanal 2’nin haber bülteninde, İran’ın nükleer faaliyetleri konusunda Başbakan Binyamin Netanyahu’yu "sadece konuşmakla" eleştirmiş, “vuracaksan vur, konuşma” ifadesini kullanmıştı.

İsrail'de 17 Mart'ta yapılacak parlamento seçimlere Liberman, kendi kurduğu Evimiz İsrail Partisi'nin lideri olarak giriyor. 

YORUMLAR 3
  • fatihsakarya 9 yıl önce Şikayet Et
    bizdede idam tartışılmalı
    Cevapla
  • Levent Yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın gözü dönmüş, rehabilitasyona ihtiyacı var
    Cevapla
  • sır 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin varlık sebebiniz o zaten!siyonist olmayan kim varsa bi şekilde yok etmek!ama boyun eğdirerek,ama öldürerek!şimdi bi sorun bakim bu saatten sonra yokedebilir miyiz diye?cevap veriyorum:yokedebilirsiniz.ama kendi kendinizi sadece...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!