İngiltere'ye şok suçlama! Uçakları düşürüldü

İddiaya göre, Irak IŞİD'e silah taşıdığı gerekçesiyle İngiltere'ye ait 2 uçağını düşürdü.

İngiltere'ye şok suçlama! Uçakları düşürüldü
İngiltere'ye şok suçlama! Uçakları düşürüldü
GİRİŞ 25.02.2015 11:10 GÜNCELLEME 25.02.2015 12:37
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Irak Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakem El-Zameli, IŞİD'de karşı çarpışan koalisyonun başın çeken ABD ve koalisyonun güçlü ortaklarından İngiltere hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.  

İran medyası üzerinden Amerikan medyasına da yansıyan haberlere göre, El-Zameli, yaptığı açıklamada, Irak ordusunun, IŞİD üyesi teröristlere silah taşıyan iki İngiliz uçağını El-Anbar bölgesinde vurarak düşürdüğünü öne sürdü. El-Zameli, "Irak Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi, IŞİD'e silah taşırken düşürülen iki İngiliz uçağının fotoğraflarına ulaştı. Irak Parlamentosu, bu konuda Londra'dan açıklama istedi" dedi.
 
Bağdat hükümetine El-Anbar halkı ve güvenlik güçleri tarafndan düzenli olarak bilgi aktarıldığını anlatan El-Zameli, gelen bilgilerde ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının, IŞİD teröristlerinin denetimi altında bulunan topraklara çok sayıda silah yardımı sağlandığının belirtildiğini söyledi. El-Zameli, ABD'nin Kerbela ve Bağdat'a yakın olan El-Anbar bölgesindeki kaos ortamının sürmesini istediğini, IŞİD krizinin sona ermemesi için de, ABD'nin bilgisi kapsamında koalisyon ülkelerinin IŞİD'e silah desteği verdiklerini savundu. Amerikan medyasında yer alan haberlerde, başka Iraklı yetkililerinde IŞİD denetiminden kurtarılan bölgelerde, ABD, Avrupa ülkeleri ve İsrail yapımı mühimmat ve silah bulunduğu da belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 58
  • Orhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kürtler tarih boyunca kime arkadan vurdu Kürtler orklar ANCA senin gibi ahmaklara denir Kürt milleti Müslüman'dır her zamanda Allah izniyle öyle olacaklar Kürtler Allah'ın izniyle hiçbir zaman Ümmetin karşısında olmadı olmayacak her zaman Türkler Araplar LAZlar Çerkezler Irkı önemli değil ümmetti yalnız bırakmayacaklar sen önce git Kürtler'in tarihini iyice oku bakim kim ork kim ümmet anlarsın
    Cevapla
  • polat 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin Irak işgalinin içyüzünü bilmeden IŞİD hakkında yorum yapanlar ahmaklardır.
    Cevapla
  • centas 9 yıl önce Şikayet Et
    bizim dün düşen uçaklar mı yoksa
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen abd ve ingiltere israile toprak temizliyor
    Cevapla
  • babylon5 9 yıl önce Şikayet Et
    Kobani, Kürt milliyetçiliği köpürtmek için kullanılan bir araçtır. Koskoca Musul, işid'in eline geçerken parmağını kıpırtadmayan Amerika, Musul'un onda biri kadar bile büyük olmayan Kobani için yüzlerce uçak kaldırmıştır. İşid'in o kadar yer varken, ölümüne Kobaniye yüklenmesinin arkasındaki sebebi niye düşünmüyorsunuz? Yalancı bir kürt kurtuluş savaşı atmosferi oluşturarak, böylece kürtleri orta dünyanın orkları olarak sahneye çıkartmayı planladılar. Büyük Şii-Sunni savaşı başlayıca, kürtlerde ortada herkese ateş edecek..Milyonlarca ıraklı,suriyeli,iranlı,sunni,şii,türkmen, türkiyeli, kürt ölececek..İsrail için bölge bomboş hale gelecektir..
    Cevapla
  • Kürşad Yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Tespitler harika. Tebrikler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak