İngiltere'den Peşmergeye askeri eğitim

IKBY Genelkurmay Başkanı General Eminki, İngiltere'nin, bin Hristiyan ve Yezidi Peşmergeye askeri eğitim verdiğini bildirdi.

İngiltere'den Peşmergeye askeri eğitim
İngiltere'den Peşmergeye askeri eğitim
GİRİŞ 25.02.2015 15:48 GÜNCELLEME 25.02.2015 15:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bin Hristiyan ve Yezidi Peşmergeye askeri eğitim verdiği bildirildi.

IKBY Genelkurmay Başkanı General Cemal Eminki, "İngiltere hükümetinin, Kürdistan bölgesine gönderdiği askeri uzmanlar, bin Hristiyan ve Yezidi Peşmergeye doçka, katyuşa, roketatar, anti-tanklar gibi tahrip gücü yüksek silahların kullanımı ve savaş taktikleri eğitimi verdi. Peşmergeler, bir ay süren eğitimin görev yerlerine gitti" dedi.

Bundan sonraki savaş sürecinin daha çok "sokak çatışmaları" şeklinde devam edeceğini dile getiren Eminki, "Bunun için özel askeri taktiklere ihtiyaç var. Bu savaş, ovadaki çatışmalardan çok farklıdır. Koalisyon güçlerine ve İngiltere hükümetine bağlı askeri uzmanların, Kürdistan bölgesinde Peşmergeye verdiği askeri eğitim oldukça faydalıdır" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DAİŞ'in 2014 Ağustos'unda Kürt bölgesine saldırmasının ardından Peşmergeye silah ve mühimmat yardımında bulunan koalisyon ülkeleri, askeri eğitimle de terörle mücadeleye destek oluyor. ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, Kanada ve diğer ülkelerden oluşan koalisyon güçleri, Kürt bölgesine gönderdikleri 100'den fazla askeri danışmanla Peşmergeye savaş eğitimi veriyor.

Irak'ta DAİŞ'in 10 Haziran'da Musul'u ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAİŞ'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • fatihsakarya 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar işidede silah veriyomuş
    Cevapla
  • fsdf 9 yıl önce Şikayet Et
    barzaniyi en cok destekleyenlerden birisi de israil, google a yazin ciknlar karsisinda dehsete duseceksiniz..
    Cevapla
  • osmaniyeli 9 yıl önce Şikayet Et
    fesatçı fitneci İngiltere İsrail cıa sonunuz allahın emriyle kan golune döner musluman kanı içmekten doydunuz şimdi kendi kanlarınızın hsb verin dieyim allahtan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak