IŞİD Ninova'da bir müzede heykelleri yıktı

Girdiği her yerde oranın kültürüne ait yerleri yıkan IŞİD'in Ninova'da bir müzede heykel yıkma görüntüleri ortaya çıktı.

GİRİŞ 26.02.2015 13:22 GÜNCELLEME 26.02.2015 15:07
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Aylardır Suriye ve Irak bölgesinde terör estiren IŞİD işgal ettiği şehirlerde bulunan kültürel mirasları da yok ediyor. IŞİD'in son olarak Ninova'da bir arkeoloji müzesinde heykelleri yıktığı görüntüler de bu durumu kanıtlıyor.

ÇEKİÇLERLE YERLE BİR ETTİLER

Basına yansıyan fotoğraflarda IŞİD mensuplarının Nineveh Müzesi olduğu iddia edilen müzede heykelleri yıktığı görülüyor. IŞİD mensuplarının ellerindeki çekiçlerle heykelleri yerler bir etmesi dikkat çekiyor.

KİTAPLARI DA YAKIYORLAR

Müze içerisindeki heykelleri tek tek yok eden IŞİD mensupları daha önce de  Musul’da 10 binden fazla kitabın, en az 700 nadir el yazmasının ve Osmanlı İmparatorluğu döneminin çok sayıda eserinin bulunduğu Musul Kütüphanesi’ni yakmıştı.

YORUMLAR 15
  • SELAM 9 yıl önce Şikayet Et
    Mutluluktan uçtum. "Keşke bana da nasip olsa" diye temenni ettim. Put kırmak dünyanın en faziletli işidir. Put kırmak her Müslümanın hülyasıdır.
    Cevapla
  • Hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini putlastiranlar el yapımı heykellere put diyorsa söylenecek söz yoktur. Kendilerini tanrilastiran putlara ne demeli şirkin zirve yaptığı bu zihniyetten Allah a siginirim .Şu yamyamlikta Tevhid eylemi gibi görmek rezil ve komik
    Cevapla
  • put 9 yıl önce Şikayet Et
    apaçık put
    Cevapla
  • şirsk varsa put. 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Allahı bırakırda başka şeylere kulluk eder, başkasından yardım dilersen putperest olursun. Put sadece heykeller değildir, insan kedinide putlaştırabilir, bayrağınıda, devletinide dilinide, toprağınıda, dininide, Kuranı-da... Olaya nasıl baktığın önemli olan. En büyük put nesfistir...
    Cevapla
  • yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar putları yıkmanın ne kötülüğü olabilirki açıkçası benim hoşuma gitti... Ama tabikide işid kuran ve sünnetten ayrılmış bir topluluktur. Türbelere zarar vermektedir. desteklemiyoruz...
    Cevapla
  • muslimde gelior 9 yıl önce Şikayet Et
    ayakla basılmaması için bi ibare de mi olmasın..
    Cevapla
  • Müslimde geliyor 9 yıl önce Şikayet Et
    Rasulullah (aleyhissalâtu vesselâm) kabrin kireçlenmesini, üzerine bina yapılmasını, üzerine oturulmasını, üzerine yazı yazılmasını ve ayakla basılmasını yasakladı." (Muslim, Cenâiz 94) "Haydi git, kırıp dökmedik put, düzlemedik yüksek kabir bırakma!" (Muslim, Cenâiz 93)
    Cevapla
  • Gandi 9 yıl önce Şikayet Et
    Tapmak baska bir sey sanat baska bir sey.
    Cevapla
  • ebu Muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    tükürürüm böyle sanata!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!