UNESCO, BMGK'dan acil toplantı istedi

UNESCO, IŞİD'in müzeleri tahrip etmesiyle ilgili BM Güvenlik Konseyi'nin acilen toplanmasını istedi.

UNESCO, BMGK'dan acil toplantı istedi
UNESCO, BMGK'dan acil toplantı istedi
GİRİŞ 27.02.2015 12:52 GÜNCELLEME 27.02.2015 12:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), terör örgütü IŞİD'in Musul Müzesi'ni tahrip etmesiyle ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) acilen toplantı yapmasını talep etti.

Merkezi Paris'te bulunan UNESCO, IŞİD'in Musul Müzesi'ndeki heykel ve diğer sanat eserlerini tahrip etmesini "kültürel bir trajedi olarak" değerlendirdi.

UNESCO'dan yapılan yazılı açıklamada, UNESCO Genel Sekreteri Irina Bokova'nın müzenin yıkıldığının öğrenmesinin ardından hemen BMGK ile temasa geçerek Irak'taki kültürel mirasın korunması hakkında acil bir kriz toplantısı istediği belirtildi.

Açıklamada, balyozla yıkılan eserlerden bazılarının UNESCO Dünya Kültürel Mirası listesinde yer alan tarihi Hatra şehrinden getirildiği hatırlatıldı.

Sosyal medyada dün yer alan videoda IŞİD'in Irak'ın kuzeyinde yer alan Musul Müzesi'ndeki heykel ve kıymetli sanat eserlerini balyozla yıktığı görülüyordu.

Geçen hafta sonu Musul Kütüphanesi'ne saldıran terör örgütü, 8 binden fazla tarihi kitabın yer aldığı kütüphaneyi ateşe vermişti. Kütüphanede Osmanlı, Abbasi, Eyyübi dönemine ve çeşitli medeniyetlere ait değerli el yazması eserler bulunuyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Cesur Fasık 9 yıl önce Şikayet Et
    Yine bir 'onlar İslam'ı yanlış anlıyorlar, gerçek İslam bu değil' haberiyle karşı karşıyayız.
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım avrupa 100 yıllar boyunca ve daha düne kadarda gittiği her islam devletinde işine yarayan eserleri alıp diğerlerini bombalayıp bitirdi kimsenin gıkı çıkmadı şimdi tepki gösteriyorsunuz! neden basında çokça beyninize yükleniyorda ondan ah ahh sanat düşmanı yobazlar diyorsunuzdur yanılıyorsunuz bu çok açık.
    Cevapla
  • guguk 9 yıl önce Şikayet Et
    medeniyet yoksunu zalimler tarihten kültürden sanattan anlamayanlardır ki onlar genelde selefi denilen radikal islamcılardan çıkıyor.
    Cevapla
  • baran 9 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır binlerce hatta milyonlarca masum insan katledildi yurtlarından edildi tecavüz edildi yakıldı ykıldı bu birleşmiş kafirler öergütlerinin sesi bile çıkmadı hatta zalimlere destek bile verdiler şimdi kalkmışlar yıkılan putlar için dehşete kapılıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK Irak’ta köşeye sıkıştı! Elebaşından ‘Misak-ı Milli’ rahatsızlığı
Ne R. Madrid, ne M. City, ne B. Münih... Avrupa'nın zirvesinde tek Türk!