''Dünya, İran'a sansür uyguluyor''

Nobel Barış Ödüllü İranlı hukukçu Ebadi, dünyanın İran'daki sorunlara sansür uyguladığını söyledi.

''Dünya, İran'a sansür uyguluyor''
''Dünya, İran'a sansür uyguluyor''
GİRİŞ 27.02.2015 15:04 GÜNCELLEME 27.02.2015 15:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nobel Barış Ödüllü İranlı hukukçu Şirin Ebadi, "Dünya, İran'la ilgili sadece nükleer müzakerelere odaklanarak ülkede yaşanan sorunlara bir tür sansür uyguluyor" dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Tevekkül Karman Global Barış ve Demokrasi Merkezi'nce düzenlenen, "Savaşın Kadın ve Çocuklardaki Etkisi" başlıklı Ortadoğu'da Barış Konferansı münasebetiyle Türkiye'ye gelen Ebadi, AA muhabirine konuştu.

Ebadi, "Malesef dünya medyasında uzun yıllardır İran'la ilgili sadece nükleer müzakereler gündeme getiriliyor. Ülkede yaşanan birçok sorun ise bir tür sansüre tabi tutuluyor. Mesela idam cezalarının ve siyasi tutukluluk vakalarının artması, Mir Hüseyin Musevi, Mehdi Kerrubi ve Zehra Rahneverd'in zorunlu ikamete tabi tutulması unutulmaya terk edildi" diye konuştu.

"İran'daki insan hakları ihlallerini duyurmanın, hukuka bağlı olduklarını iddia eden medya organlarının sorumluluğu" olduğunu belirten Ebadi, şöyle devam etti:

"Dünyada İran'dan söz edildiğinde, sadece 'Biz İran'ın atom bombası üretmesinden endişe duyuyoruz' sözleri duyuluyor. İran'da insanların hangi şartlar altında yaşadıkları unutuluyor. Dünya, İran yönetiminin Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları İran Özel Raportörü Ahmed Şehid'e ülkede insan haklarıyla ilgili rapor hazırlaması için hiç bir zaman izin vermediğini dikkate almadılar. Dünya, İran'la ilgili sadece nükleer müzakerelere odaklanarak ülkede yaşanan sorunlara bir tür sansür uyguluyor."

YORUMLAR 3
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    peki ya dünyanin amerikadaki haksızlıklara uyguladığı sansüre ne diyeceksin israilin!? sahi o ödülü sana verenler kimler? sakın onların düşünmemizi istediği şeyi söylüyor olmayasın?hadi birazcık dürüst ol.
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    şii iranla batının zimmi bir anlaşması var...ses çıkaramazlar...
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    uydurup uydurup durun...artık siz bile ne dedidiğinizi anlayamaz oldunuz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?