Tobruk yine Türkiye'yi suçladı

Libya'da darbe yanlısı Hafter ve Mısır'daki Sisi yönetiminin desteklediği Tobruk hükümeti Türkiye'yi 'ülkeye silah sokmak'la suçladı.

Tobruk yine Türkiye'yi suçladı
Tobruk yine Türkiye'yi suçladı
GİRİŞ 28.02.2015 09:33 GÜNCELLEME 28.02.2015 11:17
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Libya’da darbe girişiminde bulunan eski General Hafter’i destekleyen Tobruk’taki hükümet başkanı Abdullah Sini, Mısır'ın CBC televizyonuna verdiği mülakatta, “Türkiye, ülkemize birbirimizi öldürmek için bazı silahlı gruplara silah gönderen bir devlet” dedi.
Türkiye'nin samimi olmadığını iddia eden Sini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap dünyasında "Müslümanların Halifesi ve İslam’ın lideri" rolünü üstlenmeye çalıştığını  öne sürdü.

Sini, “Biz Libya halkı bir gün tekrar birlik içinde olacağız. Fakat ülkemizi karıştırmaya çalışan ülkeler lanetli olacak, utanç içinde kalacak” dedi.

“Türkiye’den hiç olmazsa tarafsız bakmasını istiyoruz” diyen Sini, “Onlar ülkemizi karıştıracak her şeyi yapıyorlar. Silah, mühimmat, para göndermenin yanında insanları satın alıyorlar, insanlarımızı birbiriyle savaştırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Türk şirketlerini Libya’dan çıkartma kararına da değinen Sini, şöyle konuştu:
“Türkiye’nin buradaki çıkarları her şekilde hedefte olacak. Türk şirketleri ve ticari sözleşmelerine bakacağız ve gerektiği gibi sonlandıracağız. Türklerin geri kalan hakları da varsa onlara vereceğiz. Söz konusu anlaşmalarda ayrıcalıklar varsa çekeceğiz ve bu ayrıcalıkları bizim yanımızda duran ülkelerin şirketlerine vereceğiz. Çünkü zor zamanlarda yanımızda duran ülkeler burada en büyük çıkarı hak ediyor. Biz Türkiye’ye düşmanlık sergilemeyecegiz fakat tüm ilişkilerimizi keseceğiz. Sonuçta biz meşru  bir devletiz ve kimse bizim verebileceğimiz bir karara karışamaz.”

Tobruk hükümeti Mısır'daki Sisi yönetimi tarafindan da destekleniyor.

YORUMLAR 27
  • kimse kim 9 yıl önce Şikayet Et
    sözün özü,,, darbeci sisi destekliyorsa gerisini siz düşünün.3 bin insanı 1 saatte katleden darbeci sisi degilmiydi.Ne yapacaklarmış başka şirketlere vereceklermiş!!bu başka firmalar kimler acaba bunları biliyormuyuz sisi desteliyorsa gerisini siz düşünün
    Cevapla
  • fatihsakarya 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiye menfaati için herşeyi yapıyor yapmalıda .
    Cevapla
  • Ya hay 9 yıl önce Şikayet Et
    sisinin gazına gelen ahmak...bakalım kim zararlı kim yararlı olacak...
    Cevapla
  • dunya 9 yıl önce Şikayet Et
    osman isimli arkadaş evet şunu çok iyi bilesınki turk un turk ten başka dostu yoktur ,yahudi ülkeleri seni alkışlıyor sa anlaki sana istediklerini yaptırıyorlar kölesi olmuşsun ,musluman ülkelerı ne gelirsen çoğu musluman ülkelerı krallıkla yonetiliyor biz ise demokrasi krallar ,diktatorler kendi halkları uyanmasın diye bizi istemez ,ayrıca muslumanlara birlik yok ülkemizde dahi oyle parti varki islamı yaşamayı yasaklıyor ,kuran i inkar ediyor ama musluman bunlara oy verıyor ,peygamberımız sv ne diyor ey muminler kardeş olunuz bölünmeyınız ,
    Cevapla
  • Murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu tomrukta ne ki la?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?