4 İhvan mensubuna idam kararı

Mısır'da, "Rehberlik bürosu olayları" davasında, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkilisi 4 kişi hakkında idam kararı verildi.

4 İhvan mensubuna idam kararı
4 İhvan mensubuna idam kararı
GİRİŞ 28.02.2015 13:17 GÜNCELLEME 28.02.2015 14:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mısır'da, kamuoyunda "Rehberlik bürosu olayları" olarak bilinen davada, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkilisi 4 kişiye idam, Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve 3 yardımcısının da bulunduğu 14 kişiye 25'er yıl hapis cezası verildiği belirtildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesinde görülen, "Rehberlik bürosu olayları" davasında İhvan yetkililerinden, tutuklu bulunan Mustafa Abdulazim el-Beşlavi ve Abdurrahim Muhammed ile gıyabında yargılanan Atıf es-Semeri ve Muhammed Abdulazim el-Beşlavi'ye idam cezası verildi.

Söz konusu davada haklarında 25'er yıl hapis cezası kararı verilen İhvan yetkililerinin isimleri şöyle:

Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, yardımcıları Hayrat Şatır, Reşad el-Beyumi, Mahmud İzzet, eski Rehberlik Konsey Başkanı Muhammed Mehdi Akif, konsey üyesi Mahmud ebu Zeyd, konsey üyesi ve Kalyubiyye (Delta Nil) Valisi Husam Ebubekir, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni, yardımcısı İsam el-Aryan, HAP Genel Sekreteri Muhammed Biltaci, eski Gençlik Bakanı Usame Yasin, darbeyle görevden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin danışmanı Eymen Hudhud, Ahmed Şuşa ve Rıza Fehmi.

Yargı kaynakları, verilen kararların nihai olmadığını ve temyiz yolunun açık olduğunu belirtti.

Sanıklar, 30 Haziran 2013'te başlayan yönetim karşıtı gösteriler sırasında İhvan Genel Merkezi önünde 9 kişinin ölümü ve 91 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylarda "öldürmeye teşvik, ruhsatsız silah bulundurma, silahlı gruplara katılmakla" suçlanıyor.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları nihai karara bağlanmadan önce devlet müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüşü alındıktan sonra dosya mahkemeye iade ediliyor. Bu aşamanın ardından mahkeme nihai kararını veriyor.

YORUMLAR 2
  • AHMET 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahım müslümanlara yardım et SİSİ ekibini kahru perişan et ihvan kardeşlerimizi tekrar başa getir
    Cevapla
  • isimsiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbin hatrina sabret...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!