'Türkiye Musul için savaşa katılacak'

Terör örgütü IŞİD'e bahar aylarında düzenleyeceği tahmin edilen 'Musul'u kurtarma' operasyonuna Türkiye'nin de katılacağı iddia edildi.

'Türkiye Musul için savaşa katılacak'
'Türkiye Musul için savaşa katılacak'
GİRİŞ 01.03.2015 16:18 GÜNCELLEME 01.03.2015 16:23
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Barzani yönetimine yakınlığıyla bilinen Kürt haber portalı Rûdaw'a konuşan Musul Valisi Esil Nuceyfi, “Türkiye , Musul operasyonuna katılmaya karar verdi” dedi. Nuceyfi, “Türkiye'nin operasyona askeri ve lojistik destek sunacağını, ayrıca silah ve cephane göndereceğini” iddia etti.

Esil Nuceyfi'nin kardeşi olan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşmüştü.

Irak'ın en büyük ikinci kenti olan zengin petrol yataklarına sahip Musul, 2014 yılının Haziran ayından bu yana IŞİD'in işgali altında bulunuyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Irak Ordusu ve peşmergeler de kenti kurtaracak kara operasyonu için bir süredir hazırlık yapıyor.

YORUMLAR 29
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Yav oyle.insanlar varki bos kafalilar 12 yil oncesi turkiye neydi neredeydi simdikiyle kiyaslayin sag sol.catismasi yasadik 12 eylulde neden yapdirdilar simdi ise bir.cati altinda toparlandilarkavga yapan gorusler olanlar garibanlarin.cocuklarina.oldu uyanin artik
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeyi savasa sokarsaniz turbe gibi nereye tasiyacagiz
    Cevapla
  • Toprakdan Topraga 9 yıl önce Şikayet Et
    Musul'u almak icinse tamam fakat diger türlü askerimizin oraya gönderilmesi sacmalık. 40 senedir PKK vardı simdi o bitti bunlarla mı ugrasacaz ? Akıllı OL AKP. . . Oy veriyoruz ama adam gibi dur yerinde.
    Cevapla
  • davutoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu salonu inletti.(Google'da arat.) Erdoğan değil. ORTADOĞU'YA BATAKLIK DEDİRTMEYECEĞİZ Ana muhalefet partisi lideri ve birileri bataklık diyorlar , insanlığı aydınlatan Hira mağarasının olduğu Ortadoğu’ya bataklık dedirtmeyeceğiz . Ortadoğu üzerinde ki sömürgecileri bu bölgeden uzaklaştırana kadar gece gündüz çalışacağız , bataklık diye andıkları Ortadoğu’dan büyük bir medeniyet meşalesini ayağa kaldıracağız , Allah’ın izniyle..
    Cevapla
  • ANLAYANA 2 9 yıl önce Şikayet Et
    Herkes, her ülke bilsin ki bizim de sabrımızın bir sınırı vardır. Elbette birilerinin bizi çekmek istediği bataklığa biz girmeyiz. Ama gerektiğinde, bütün imkanlarımızla, dünyanın en güçlü, en mücehhez ordularından biriyle, barış, güvenlik ve istikrar için gereken karşılığı vermekte bir an bile tereddüt etmeyiz'' demişti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi