Cihatçı John, İngiliz gazeteye mail atmış

IŞİD'in celladı 'Cihatçı John', 2012 yılında Suriye’ye gitmeden önce İngiliz gazetesine e-posta göndermiş.

Cihatçı John, İngiliz gazeteye mail atmış
Cihatçı John, İngiliz gazeteye mail atmış
GİRİŞ 02.03.2015 09:13 GÜNCELLEME 02.03.2015 09:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnfaz videolarında Batılı rehineleri boğazlarını keserek öldürürken görülen “Cihatçı John” lakaplı IŞİD militanı Muhammed Emwazi’nin 2012 yılında Suriye’ye gitmeden önce Mail on Sunday gazetesi güvenlik editörü Robert Verkaik’e bir dizi e-posta gönderdiği ortaya çıktı.

Verkaik konu ile ilgili kaleme aldığı makalede Emwazi’nin e-postalarında “paranoyak” bir imaj çizdiğini ve İngiliz istihbarat ajanlarının kendisini sürekli taciz ettiğinden şikâyet ettiğini söyledi. Gazeteci, Cihatçı John’un kendisine yolladığı e-postada, “İnternet üzerinden bir şey satmaya çalışırken ilana sadece soyadımı yazarım.

Dizüstü bilgisayarımı satmaya çalışırken de bunu yapmıştım. Bilgisayarımı almak istediğini belirten bir kişi benimle buluştuğunda bilgisayarı elimden aldı ve hemen bana parayı verdi. Bilgisayarın çalışıp çalışmadığına bakmadı bile. Sonra da elimi sıktı ve bana ‘Seninle iş yapmak çok güzeldi Muhammed’ dedi.

Oysa ben o adama adımı hiç söylememiştim!” dediğini yazdı. Verkaik, Emwazi’nin aynı e-postada, “Bazen yürüyen bir ölü olduğumu düşünüyorum. Ama onların beni öldürmesinden korkmuyorum.

Benim korktuğum şey bir gün içebileceğim kadar çok hap içmek ve sonsuza dek uyumak! Sadece bu insanlardan kurtulmak istiyorum” dediğini de açıkladı. Öte yandan Guardian gazetesi, Cihatçı John’un da içinde bulunduğu terör ağındaki birinin, 21 Temmuz 2005’te Londra’daki metroya saldırı girişiminde rol alan ve müebbet hapse mahkûm olan Hüseyin Osman adlı zanlıyla saldırı günü telefonda konuştuğunu yazdı. 52 kişinin öldüğü 7 Temmuz 2005 saldırılarından farklı olan 21 Temmuz’daki saldırı girişimi başarısız olmuştu.

YORUMLAR 1
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Batılı İstihbarat teşkilatlarının kullandığı, ipsiz kalabalıklar işte...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor