Eski IŞİD emirinden çarpıcı itiraflar

Eski IŞİD emiri Riyad Eid, örgütün iç yapısıyla ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu.

GİRİŞ 02.03.2015 16:56 GÜNCELLEME 02.03.2015 17:11
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suriye ve Irak'ta terör estiren IŞİD terör örgütü tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor.

Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerini düşman ilan eden IŞİD’in, eski emiri Riyad Eid A Haber'de Orhan Sali moderatörlüğünde yayınlanan diplomasi programına itiraf gibi açıklamalarda bulundu. 

IŞİD’in kimler tarafından yönetildiğini, yönetici kadrosunun aslında din ve cihad ile ilgisi olmadığını söyleyen Eski Emir Eid, korku imparatorluğu kuran IŞİD’in kanlı eylemlerini İslami bir söylemle meşrulaştırmaya çalıştığını ve kısmen de başarılı olduğunu belirtti.

''CİHAD İÇİN GİTTİM AMA...''

IŞİD'e Allah yolunda cihad etmek niyetiyle katıldığını belirten Eid, örgütün kendisinin elektrik mühendisi olduğunu öğrendikten sonra dinleme, sinyal karıştırma gibi işlemleri yönetmesi için iletişim emiri olarak atadığını söyledi.

''HERKESİ KAFİR GÖRÜYORLAR''

Örgütün iç yapısıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Eid, IŞİD'in kendi dışındaki herkesi kafir olarak gördüğünü belirtti. Eid IŞİD'de bulunduğu dönemde 20'li yaşlardaki gençlerin emir olarak atanmasından da çok rahatsız olduğunu ifade etti.

'Bunlar ne dinden, ne askerlikten, ne de cihadan anlıyor' diyen eski emir, IŞİD'in Esed'in katliamlarına ortak olduğunu kaydetti. Eid, IŞİD'in başka ülkelere hizmet ettiğini şu sözlerle açıklıyor;

''Bir grup, yönetimden kurtarılmış bölgelerde hakimiyet kurmayı Irak Şam İslam Devleti denilen yapının çekirdeğini oluşturmayı hedefliyordu. Bu grup, Allah'dan başka kimsenin bilmediği, bazı ülkelere hizmet ediyordu.Çünkü Müslümanları, ve Esed'e karşı savaşanları parçalamak istiyor''

''BIRAKIN ESED KATLİAM YAPSIN''

Dehşet anılarını anlatan eski emir, IŞİD militanlarının gaddarlığına gözleriyle şahit olduğunu şu olayla anlattı;

''Bir gün militanlar örgütün Şeyh Yusuf tepesinden çekilip, Esed rejiminin oraya girmesini ve orada katliam yapmasını istediklerini belirtti. Onlara 'neden böyle yapıyorsunuz?' dediğim de ise 'bunların tamamı kafirdir' dediler. Ben de onlara 'asıl siz kafirsiniz' deyince aramızda tartışma oldu. Hatta birbirimize silah doğrulttuk. İkinci gün çekilin talimatı verdiler. Ben de tamam dedim ve onları aldatarak tüm silah ve mühimmatlarla Mari bölgesine çekildim''

''KAÇMAK İSTEYENLER VAR AMA...''

Örgütten ayrılmak isteyen militanların olduğunu söyleyen Eid, bunun çok zor olduğunu söyledi.

YORUMLAR 14
  • aynanız oliiim 9 yıl önce Şikayet Et
    Dalga geçiyor bu adam. Işid in saldırmadigi 2 Ülke var. Bu adamın dediği yalan "Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerini düşman ilan eden IŞİD". Birde Israilin dokunulmazlığı var.
    Cevapla
  • ali guc 9 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda üç düşmanımız var: Cehalet, zaruret, ihtilaf. Cehaleti marifet; zarureti maddeten kalkınma; ihtilafı da inşaallah ittihad-ı İslam mağlup edecek. İnsanlık gerçek İslamı tanımasının sancılarını yaşıyor. Şu istikbal inkılabatı içinde en yükdek gür sada İslamın sadası olacak.
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Irak hükumeti ve İran İŞİDden daha tahlikeli
    Cevapla
  • Necmettin 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD'in ne olduğunu, maksadını kimin hesabına çalıştığını ,bu kadar lojistik desteği kimden aldığını; yaptığı eylemlerin kimlerin işine yaradığını; Kuran ve sünnet ölçülerine ne denli uygun hareket ettiklerini KARA KAPLAN..siz açıklayınız da öğrenelim.
    Cevapla
  • musa can 9 yıl önce Şikayet Et
    isid enperyalis güclere hizmet eden bir hareket dinle hic alakasi yo isidin, necmettin!!!!!!
    Cevapla
  • Rıdvan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarla birarada yaşamaktansa Yahudileri Hristiyanları marksistleri kisacasi insan olabilen bütün varlıklarla yaşamayı tercih ederim. İnsanlık ve bunlar ... ne uzak ulaşılması imkansız bir uzaklık
    Cevapla
  • dogru diyosun 9 yıl önce Şikayet Et
    evet yaaa aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?