'Ölen IŞİD'çiler arasında çok sayıda Türk var'

IŞİD kuşatmasına karşı direnen YPG güçleri nöbetlerini sürdürürken, kentteki ağır tahribat hayatın normale dönmesine engel oluyor.

 'Ölen IŞİD'çiler arasında çok sayıda Türk var'
'Ölen IŞİD'çiler arasında çok sayıda Türk var'
GİRİŞ 03.03.2015 10:44 GÜNCELLEME 03.03.2015 10:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kobanililer, geri çekilen IŞİD’çilerin evlere tuzaklar kurduklarını, savaşın ardından çok sayıda kişinin öldüğünü ve ölmeye devam ettiğini söylüyor.

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Erk Acarer, rehberi Roben’in savaşla ilgili verdiği çarpıcı bir bilgiyi şu sözlerle aktarıyor:

 “Savaş, IŞİD açısından çirkef izler bıraktı. IŞİD militanları arasında çok Türk vardı. Daha geçen gün bir ceset bulduk, cebinden 6 adet Türk kimliği çıktı. Öldürülen arkadaşlarının kimliklerini toplamış! Her yerde bir kural vardır. Çeteler hiçbir kurala uymadı. Sivillere acımadılar. YPG, onların mevzilerinde sık sık kokain ve extacy buluyordu. Hastaneye bile intihar saldırısı düzenlediler.”

Erk Acarer’in Cumhuriyet gazetesinin bugünkü (2 Mart 2015) nüshasında yayımlanan haberi şöyle:

Elektrikler gece saat 24.00’te kesilip akşam üzeri geliyor. Geniş odanın ortasına kurulmuş sobayı yakmak için gaz kullanılıyor. O da tasarruf amacıyla gece yarısında söndürülüyor. Bu nedenle, Kobani’de sabahın erken saatlerinde yirminin üzerinde kişinin kaldığı buz gibi bir evde uyanıyoruz. Camlar, güvenlik önlemleri nedeniyle hâlâ battaniyelerle kapatılmış olduğu için içeri ışık sızmıyor...

Yemek sınırlı, gündelik yaşamsal ihtiyaçları karşılamak zor. Savaş sırasında hem dayanışmada bulunmak hem de belge toplamak için Kobani’ye gelen yol ve ev arkadaşımız Iraklı Roben’le dışarı çıkıyoruz. Böylece bölgedeki yıkım ve drama yakından tanık oluyoruz.

‘Artık biz burada ne kedi ne de köpeklerin başını okşayabiliyoruz. Kobani açlık demekti. Biz alışmaya çalıştık, hayvanlar alışmadı ve cesetleri parçalayıp yediler’

YORUMLAR 5
  • Capan 9 yıl önce Şikayet Et
    Eger terör örgütü ise ypg neden Türkiye topraklari üzerinden giris izni verdiler bunu cevaplaya bilirmisin
    Cevapla
  • şşebelebettin 9 yıl önce Şikayet Et
    cehennemde bu işidçi türklerede yer var
    Cevapla
  • Zübeyir 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Teala inşallah Rahman Yazdığınız tüm yalanlardan dolayı size ağır hesaba çeker!pkk,ypg,pyd hepsi Islam düşmanıdır! Allahu Teala helak etsin hepsini!
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    allah şeytan devletinin domuzlarını helak etsin
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar çok seviyorsunuz terör örgütü propagandası yapmayı. ypg de terör örgütüdür.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu