Gençlere 'IŞİD'e karşı bize katılın' çağrısı

Irak İllerden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Abdullah el-Cuburi, Salahaddin vilayetindeki gençleri IŞİD'e karşı orduya katılmaya davet etti.

Gençlere 'IŞİD'e karşı bize katılın' çağrısı
Gençlere 'IŞİD'e karşı bize katılın' çağrısı
GİRİŞ 03.03.2015 16:51 GÜNCELLEME 03.03.2015 16:51

Başkent Bağdat'taki Meclis binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Cuburi, "Salahaddin vilayetindeki gençler, IŞİD'i ortadan kaldırmak için ordunun yanında bu mübarek savaşa katılmalı ve güvenlik güçlerinin diğer şehirlere kolay bir şekilde ilerlemesi için IŞİD'ten alınan toprakları ellerinde tutmalılar" dedi.

Salahaddin'deki halka güven mesajı veren Cuburi, operasyonların sadece teöristleri hedef aldığını, aşiretler ya da kişilerden intikam almak için yapılmadığını belirterek, herkesi IŞİD'in karşısında, güvenlik güçlerinin yanında durmaya çağırdı.

Şii milislerden oluşan El-Haşdu'ş-Şabi destekli Irak güvenlik güçlerinin, IŞİD'in kontrolündeki Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'i almak için geniş çaplı operasyon başlattığı açıklanmıştı.

Terör örgütü IŞİD, 10 Haziran 2014'ten beri Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u elinde tutuyor.

Irak'ta IŞİD'in, Musul'u ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu ile Peşmerge güçleri, örgütün elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti