Hamas'tan Mısır'a sert tepki

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mısır yargısının "hareketin terör örgütü olduğu" yönünde karar vermesine tepki gösterdi.

Hamas'tan Mısır'a sert tepki
Hamas'tan Mısır'a sert tepki
GİRİŞ 04.03.2015 05:03 GÜNCELLEME 04.03.2015 05:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hamas Sözcüsü Husam Bedran, yazılı açıklamasında, halkın ve basının, Mısır mahkemesinin kararını reddeden ve Hamas'ı destekleyen propagandalarının, hareketin Filistinliler ve Arapların yanındaki değerini ispatladığını belirterek, "Onlar, Hamas'ın kendisine yönelik her türlü entrikalara rağmen davalarını savunduğunu ve omuzladığını biliyorlar" ifadesini kullandı.

Bedran, "Mısır yargısının 'hareketin terör örgütü olduğu' yönünde karar vermesinde emeği olanlar, tüm İslam ümmetini karşısına aldığının farkında" değerlendirmesinde bulundu.

Mısır yargısı, 4 Mart 2014'te de "Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılmasına" karar vermişti. Kahire Acil İşler Mahkemesi de 31 Ocak'ta Hamas'ın silahlı kanadı "İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın "Terör örgütü" olarak kabul edilmesine ve faaliyetlerinin yasaklanması"na hükmetmişti. Aynı mahkeme cumartesi günü de Hamas hareketinin "terör örgütü" olarak kabul edilmesi yönünde karar almıştı.

YORUMLAR 1
  • iskender yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    mısır yargısı kafir yargıçlar tarafın oluşmaktadır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde