İranlı komutan Suriye'de öldürüldü

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Fatimiyyun Tugayları Komutanı Ali Rıza Tevassuli, Dera kentindeki çatışmalarda öldü.

İranlı komutan Suriye'de öldürüldü
İranlı komutan Suriye'de öldürüldü
GİRİŞ 04.03.2015 12:02 GÜNCELLEME 04.03.2015 13:55
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Fransa’da gençlerin Suriye ve Irak gibi ülkelere savaşmaya gitmesini engellemek amacıyla yeni yasa tasarısı kabul edilmişti. 

İran resmi haber ajansı Fars’in haberine göre, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Fatimiyyun Tugayları'nın komutanı Ali Rıza Tevassuli, yardımcısı Rıza Bahşi ve yanlarındaki 5 İranlı asker Dera kentinde öldürüldü.

Irak ve Suriye'deki askeri varlığını önceleri reddeden İran, IŞİD'in ilerlemesinin ardından ‘kutsal mekânları korumak, ülke ordularına ve gönüllü milislere askeri danışmanlık yapmak’ gerekçesiyle bu bölgelerde bulunduğunu açıklamıştı.

İran yönetimi, Irak’ta mezhepçi ve ayrımcı politikalar yürüttüğü gerekçesiyle ülkedeki farklı kesimler tarafından eleştirilen ve görevini Şii siyasetçi Haydar İbadi’ye devreden eski başbakan Nuri Maliki’nin en büyük destekçisiydi.

İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon gücü Kudüs Gücü'nün başındaki isim General Kasım Süleymani'nin Irak topraklarındaki operasyonlara katıldığına dair fotoğraflar İran basını tarafından yayınlanıyor.

Son olarak üst düzey bir İranlı komutan, İsrail’in Suriye’nin Kuneytra bölgesinde gerçekleştirdiği ve altı Hizbullah mensubunun öldürüldüğü saldırıda yaşamını yitirmişti.

Hizbullah’ın kısa bir süre önce gerçekleştirdiği misilleme saldırısında da iki İsrail askeri ölmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • ali haydar 9 yıl önce Şikayet Et
    katillerin sonu kaçınılmazdır
    Cevapla
  • babayaro 9 yıl önce Şikayet Et
    Yallah yallah dogru cehenneme insallah
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülillah öldü. İranlı sözde bu komutan esed saflarında savaşan biri.. esed saflarında Müslüman kanı döken bir zalimden dünyamız kurtuldu ALLAHU EKBER.. çok şükür öldü çok şiükür yarabbi bir zalimden daha kurtuldu ümmetin
    Cevapla
  • Lankon 9 yıl önce Şikayet Et
    Dini değerleri koruyor.Sorumluluk taşıyorsan sen de git koru.Neden kınansın İran?
    Cevapla
  • hüseyni 9 yıl önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH şehadetini kabul etsin afgan asıllı general afganistanlı mücahitlerin komutanıydı işallah ehlibeyt aleyhisselamın komşusu olur hz zeynebi korurken şehit olmak herkese nasip olmaz
    Cevapla
  • kerbela 9 yıl önce Şikayet Et
    yüce ALLAH bizi buaziz şehitlerle haşretsin sizide el nusra daiş ve ösoyla bizim alnımız açık bizler kerbelanın çocuklarıyız ve hiçbir zaman haktan şaşmadık
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Muminler ALLAHIN dinini korurken sehit düşerler. şii Mecusi iran saflarında savaşan herkes inşallah cehennemliktir. kafir esed ile beraber olan her kesim inşallah cehennemdedir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı