Halep'te yeri oynatan patlama

Suriye'nin Halep kentinde, Nusra Cephesi rejime bağlı bir karargahı havaya uçurttu. Patlamanın etkisiyle 3 büyüklüğünde deprem oldu.

GİRİŞ 05.03.2015 14:52 GÜNCELLEME 05.03.2015 15:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye'nin Halep kentinde, rejime bağlı Hava İstihbarat Şube binasının altına kazılan tünelin patlayıcılarla havaya uçurulması sonucu 100 askerin öldüğü bildirildi.

Öldürülenlerin çoğunun İranlı ve Hizbullah üyesi milisler olduğu öğrenildi.

Halep'teki yerel aktivistlerden Ebu Firas el-Halebi, muhalif birliklerin kentin Cemiyet'uz-Zehra bölgesindeki Hava İstihbarat Birimi binasının altında 3 aydır kazıldığı ifade edilen tünelin patlatıldığını belirtti. Patlamada ilk belirlemelere göre 50 rejim askerinin hayatını kaybettiğini söyleyen Halebi, söz konusu binanın büyük bir bölümünün çöktüğünü aktardı.

Halebi, "Hava İstihbarat binasının altına Nusra Cephesi, Muhacirin Ordusu, Şam Cephesi, Birinci Alay ve diğer muhalif birlikleri ortak çalışmayla kazdığı tünel, akşama doğru havaya uçuruldu. Patlamanın ardından bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor" dedi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de söz konusu olayda çok sayıda rejim askerinin yaşamını yitirdiğini ve bölgede muhaliflerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Rejim güçlerinin, Hava İstihbarat Birimi'ne ait binayı askeri karargah ve tutuklular için "işkence merkezi" olarak kullandığı ileri sürülüyordu.

KAYNAK: İNCANEWS.COM
YORUMLAR 2
  • Tahir 9 yıl önce Şikayet Et
    Nusrail in eylemleri Siyonistlerin ve Suudun yardimlariyle gerçekleşiyor
    Cevapla
  • Aleppo 9 yıl önce Şikayet Et
    maaşaAllah kardeşlerime Allah nusayri ve şia ittifakını kahretsin mazlum kardeşlerimize yardım etsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!