BBC: IŞİD, Tikrit'te karşı klorin gazı kullandı

BBC, Iraklı askeri yetkililerin kendilerine gösterdiği kanıtlara dayanarak, IŞİD militanlarının Tikrit'te klorin gazı kullandığını aktardı.

GİRİŞ 12.03.2015 09:58 GÜNCELLEME 12.03.2015 14:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Irak hükümeti, Tikrit'te IŞİD'le çatışan Irak güçlerine karşı kullanılan bombalarda, az miktarda işlenmemiş kimyasalların kullanıldığını açıkladı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, kendilerine Irak bomba imha ekipleri tarafından gösterilen videolarda, patlamanın ardından havaya turuncu bir duman bulutunun yükseldiğinin görüldüğünü aktardı. Bombalarda az miktarda klorin kullanıldığı ve bu miktarın açık havada öldürücü olmayacağı belirtiliyor.

Kimyasal silah uzmanları klorinin psikolojik etki yaratmak amacıyla kullanıldığını düşünüyor. BBC muhabiri Ahmet Maher de klorinli bombaların zarar vermekten çok korku yaratmak için patlatıldığı yorumunu yapıyor.

ABD TİKRİT'TEN MEMNUN

Öte yandan ABD yönetimi, Iraklı güvenlik güçlerinin Tikrit'te IŞİD'e karşı sağladıkları başarılardan memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde bir soru üzerine, "Tikrit operasyonun IŞİD ile mücadele kapsamında asıl cephelerden biri olduğuna şüphe yok. Iraklı güvenlik güçlerinin ilerleme sağlamalarından memnuniyet duyuyoruz. Bu olumlu bir gelişme" diye konuştu.

YORUMLAR 12
  • Necmettin 9 yıl önce Şikayet Et
    BBS fitnesi ingiliz ağzıyla konuşup tahrik ediyor.Peki o gazı ISiD Fitnesinin eline kim verdi? Onu araştırsalarya.
    Cevapla
  • ismail 9 yıl önce Şikayet Et
    Işid hiç bu kadar sıkışmamıştı
    Cevapla
  • balii 9 yıl önce Şikayet Et
    Ölen müslüman öldüren müslümansa orda iran vardır
    Cevapla
  • musluman 9 yıl önce Şikayet Et
    ola iran olmasaydi simdiye kadar coktan abd ve israil senin anladin sen onu
    Cevapla
  • olcay çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    haber fotoğrafı ile başlık o kadar uyumluki habere giren elinde tüfek bir işidlinin aksiyon sahnesi ni izleyeceğini zanneder
    Cevapla
  • abd 9 yıl önce Şikayet Et
    abd nin memnuniyeti varsa ben vijdanen rahatsız oluyor bu işidte birşeyvar araştırıyorum bence abd onalrdan rahatsızsa onlar doğru olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!