Kaddafi'nin doğum yerinde DAEŞ'e operasyon

Fecr-i Libya Güçleri Kaddafi'nin doğum yeri olan Sirte kentindeki terör örgütü DAEŞ militanlarına yönelik operasyon başlattı.

Kaddafi'nin doğum yerinde DAEŞ'e operasyon
Kaddafi'nin doğum yerinde DAEŞ'e operasyon
GİRİŞ 17.03.2015 11:50 GÜNCELLEME 17.03.2015 11:50

Libya'da Trablus hükümetine bağlı Libya Şafağı (Fecr-i Libya) Güçleri'nin 166'ıncı Tugayı, Kaddafi'nin doğum yeri olan Sirte kentindeki terör örgütü DAEŞ militanlarına yönelik operasyon başlatırken bölgede gerginlik artarak devam ediyor.

Çıkan çatışmalarda şu ana kadar 20'nin üzerinde DAEŞ'e bağlı terörist öldürülürken Fecr-i Libya'nın en az 2 askerinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Gerginlik nedeniyle kenti terk eden siviller ise Fecr-i Libya'nın kalesi konumundaki Misrata'ya ve başkent Trablus'a kaçıyor.

Öte yandan Fecr-i Libya'nın, Sirte çevresinde konuşlanan Şuruk yerel kuvvetlerine destek için Misrata'dan takviye asker ve mühimmat sevk ettiği belirtiliyor. Batıda Misrata, doğuda Bin Cevad tarafından Sirte'yi kuşatma altına alan Fecr-i Libya'nın olası sızmalara karşı güneydeki çöl bölgesinde de birlikler tuttuğu kaydediliyor.

Sirte'deki Ogodogu Konferans Salonu'nu merkez karargah olarak belirleyen terör örgütü DAEŞ'in ise kentin bazı noktalarındaki binaların tepelerine keskin nişancılar yerleştirdiği iddia ediliyor.

Anadolu Ajansı muhabirine bilgi veren Trablus Hükümeti Basın Enformasyon Genel Müdürü Cemal Naci Zubiya, "DAEŞ olarak adlandırılan terörist gruba karşı Sirte'de askeri operasyon başlatıldı. Ciddi kayıplar verdirildi, ayrıca çok sayıda kişi de esir alındı. Kent bu tehditten temizleninceye kadar operasyon sürecek" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?