Zemalik taraftarları yargılanacak

Mısır'da 16 Zamalek taraftarı mahkemeye sevk edildi.

Zemalik taraftarları yargılanacak
Zemalik taraftarları yargılanacak
GİRİŞ 18.03.2015 09:11 GÜNCELLEME 18.03.2015 09:11

Mısır'da Başsavcı, Şubat ayında Zemalik ve ENPPI takımları arasındaki futbol maçı öncesinde çıkan olaylarla ilgili gözaltında bulunan 16 kişinin mahkemeye sevk edildiğini bildirdi.

Mısır Başsavcısı Hişam Berekat, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: ‘Şubat ayında 22 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan şiddet olaylarında, kasten adam öldürmek, kamu ve özel mülkiyete zarar vermek, yönetime karşı mukavemet göstermek ve patlayıcı madde bulundurmak suçlamasıyla Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu 12 kişi ile Zemalik kulübünün 4 taraftarı mahkemeye sevk edildi.’

İhvan’ın Zemalik’in taraftar grubu "White Knights"le (Beyaz Şövalyeler) olan ilişkisini kullanarak, müsabaka sırasında şiddet olayları çıkarması için gruba mali destek sağladığını ileri süren Başsavcı, ‘İhvan’a mensup bazı zanlılar sorguda, ekonomi kongresini (Geleceğin Mısır'ı) başarısızlığa uğratmak ve istikrarı bozmak amacıyla söz konusu olayda suç işlenmesi için finansman sağlanmasının yanı sıra olaylara katıldıklarını itiraf ettiler’ dedi.

Zemalik ile ENPPI futbol takımları arasında 8 Şubat'ta Kahire'deki Hava Savunma Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi polisle taraftarlar arasında çıkan çatışmada 22 kişi ölmüştü.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "30 Haziran Hava Kuvvetleri Stadyumu'ndaki maçı izlemek için çok sayıda Zamalek taraftarı geldi ve kapıları zor kullanarak aşmak istediler. Güvenlik güçleri tesislere yapılan bu saldırının önlenmesi için müdahalede bulundu" ifadeleri kullanılmıştı.

Acil olarak toplanan Mısır hükümeti bir sonraki duyuruya kadar liglerin ertelendiğini duyurmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış