Nevruz kutlamalarına intihar bombalı saldırı!

Suriye'nin Haseki kentinde, PYD kontrolü altındaki bölgede Nevroz kutlamaları sırasında intihar saldırısı düzenlendi.

Nevruz kutlamalarına intihar bombalı saldırı!
Nevruz kutlamalarına intihar bombalı saldırı!
GİRİŞ 21.03.2015 00:45 GÜNCELLEME 21.03.2015 01:02
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Suriye'de Haseki kentinde, PYD kontrolü altındaki bölgede Nevruz kutlamaları sırasında intihar saldırısı düzenlendi. Al Jazeera ve Reuters en az 20 ölü ve onlarca yaralı olduğu bilgisini geçti.

2 AYRI SALDIRI YAPILDI

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre, iki ayrı intihar saldırısı bombalı araçlarla düzenlendi. Nevruz kutlamaları yapıldığı sırada düzenlenen saldırılarda en 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ

Saldırılardan ilki, PYD'nin kontrolü altındaki El Müftü semtinde, diğer saldırı ise PYDdışındaki Kürt grupların kontrolü altındaki Salihiyye Mahallesi'nde gerçekleşti. Saldırıların ardından Kürt gruplar, tüm Nevruz kutlamalarını iptal etti.

IŞİD İLE KÜRT GRUPLAR SÜREKLİ BU BÖLGEDE ÇATIŞIYOR

Ülkenin kuzeydoğusundaki kentte Ekim ayında da PYD'ye bağlı silahlı güçlerin hedef alındığı iki ayrı intihar saldırısında en az 30 kişi hayatını kaybetmişti.

Haseke, IŞİD ile Kürt gruplar arasında çatışmaların yaşandığı bölgelerden biri.

YORUMLAR 66
  • .........,...... 9 yıl önce Şikayet Et
    Ulan gafiler siz zan ediyorsunuz100 kadin çocuk ihtiyar öldurmekle kurtler korkar yada biter. Heyer musulmanlik buyse ben yahudi olcagim
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Britanya İmparatorluğu bugün hala bilinmese de çok güçlüdür! Hem finans, hem de siyaset anlamında 70'ten fazla ülkeyi, bölgeyi, eyaleti içine almıştır! Gücü elbette GİZLİLİĞİNDEDİR! arkadaşlar IŞİD, İNGİLTERE,İRAN, IRAK, İSRAİL, SUUDİ ARABİSTAN ve SURİYE tarafından kullanılan bir örgüt haline dönüşmüştür.İSRAİLİ MALİKİYİ VE ESEDİ bırakıp KÜRTLERE, TÜRKMENLERE, ARAPLARA, yönelmesi SÜNNİ kimliğinin olmadığının açık göstergesidir. Unutmayın dünyanın en büyük fitnesi Londra, Telaviv,Tahran üçgenidir!
    Cevapla
  • ugur karakol 9 yıl önce Şikayet Et
    vatanı korumaya calısan askerlerimize bir gece pusu kurulup 25-30 sehit verdiğimiz günlerde kürt vatandaslar ne kadar üzüldüyse bende o kadar üzlüyorum bu duruma
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    nevruz ne oluyor arkadaş sanki peygamberimizin sünnetimi. Resmen ateşe tapmak gibi duruyor. uyan müslüman kuran sünnet hadisten başka şeylere riayet etme.
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadislerin %95 i uydurma. İlk hadisler peygamber efendimizin vefatından 200 yıl sonra yazılmaya başlamış. Ne peygamber efendimiz ne de 4 halife hadis yazılmasına asla izin vermemiş. Kuran'da bir çok ayette kuran dışında bir kaynağın esas alınması kesin olarak yasaklanmış. Ortalık hem akla hemde kurana aykırı hadislerle dolu. Yahudiler kuran korunduğu için incile yaptıkları gibi değiştiremedier. Onlarda hadis dinini uydurdular.
    Cevapla
  • murat diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    terorun her turlusune lanet olsun ankarada Ulusta otobus duragini havaya ucuran pkk cetelerini de , hamile kiligina girip bayram kutlamasinda kendini ucuran kadin pkk liyi da oldurdukleri binlerce kadin ve cocugu da unutmakdik. O zaman halay cekerek kutlama yapanlarin simdi konusmaya hakki yok. Siz pkk terorunu lanetleyebildiniz mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak