IŞİD, Anbar’ı kana buladı

IŞİD'in yeniden saldırıya geçtiği Irak’ın güney batısındaki Anbar eyaletinin merkezi Ramadi’de onlarca güvenlik gücü öldürüldü.

IŞİD, Anbar’ı kana buladı
IŞİD, Anbar’ı kana buladı
GİRİŞ 22.03.2015 14:06 GÜNCELLEME 22.03.2015 14:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bölgedeki görgü tanıkları Ramadi kent merkezinin El-Mistevda bölgesinde konuşlanan ve hükümetin süper gücü olarak tanımlanan ’Altın Tümen’ gücüne yönelik IŞİD tarafından yapılan bombalı ve intihar saldırılarında onlarca asker öldürüldü. Resmi kaynaklar, Altın Tümen gücünün bulunduğu yüksek binaya yönelik üç intihar eylemcisinin kullandıkları bombalı araçların, bina yakınında infilak ettiği ve sonucunda 8 katlı binanın yerle bir olduğunu belirtti.

Patlamanın etkisinden güvenlik güçleri tarafından kullanılan yüksek binanın çevresindeki çok sayıda ev ve işyeri de büyük zarar gördü.

IŞİD, Anbar’ın Elbu Hayis bölgesini de kana buladı. Irak ordusuna bağlı askerler tarafından karargah olarak kullanılan cam fabrikası, elektrik santralı ve alaylar amirliği binalarına düzenlenen intihar saldırılarında en az 80 askerin öldürüldüğü bildirildi.

YORUMLAR 10
  • erpinar 9 yıl önce Şikayet Et
    Bazen diyorum ki Müslümanların potansiyel gücü bir hiç uğruna heder ediliyor. Bu kadar cesaretli Müslümanlar ittifak yapıp eehl-i küfre karşı dursalar kimse onların karşısında duramaz.
    Cevapla
  • bilin nedir 9 yıl önce Şikayet Et
    bazen diyorum ki bu kadar cesaretli müslümanlar ittifak yapıp dünyayı daha güzel bir yer haline getirelim birbirimizi yemeyelim herkesin yaşam hakkına inanç hakkına saygı gösterelim dese teknolojisi fersah fersah ileride olan ehli küffarın belasını Allah zaten verir onların dini onlara bizim dinimiz bize dese. biz mutlak adalet üzere davransak başkasının ne yediği ne giydiği bizim imanımızı niçin zayıflatsın dese onların karşısında kimse duramaz.
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah dini için savaşanların yardımcısı olsun kalbinde hardal tanesi kadar iman olan her kimvarsa hidayet versin bizleri kendi safında birleştirsin bizleri fikir ayrılığına düşürmesin ALLAHUEKBER
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    bu işid nedense sunni müslümanları öldürüyor..şia ile yalandan çatışır...esede dokunmaz..azgın israile laf bile çakmaz..
    Cevapla
  • fsm 9 yıl önce Şikayet Et
    Bune cahilliktir bunasil fitnefir
    Cevapla
  • Bozok 9 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Legal askeri cekti, illegal teroristleri doldurduki Muslumanlik yesermesin muslumanlar kirilsin bizim ekonomimiz yukselise gecsin diye ve de oldu DOLLAR firladi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri