Sisi: Geriye dönüş olmayacak

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi:"Nil Çerçeve Anlaşması daha da güçlendirilecek geriye dönüş olmayacak"

Sisi: Geriye dönüş olmayacak
Sisi: Geriye dönüş olmayacak
GİRİŞ 24.03.2015 17:04 GÜNCELLEME 24.03.2015 17:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Etiyopya'ya yaptığı resmi ziyaretin ikinci gününde Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome ile görüştü.

Görüşmenin ardından Etiyopya Başbakanı Hailemariam Dessalegn ile Etiyopya Milli Sarayı'nda bir araya gelen Sisi, Dessalegn ile bir saatten fazla görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ticari işbirliği, güvenlik konuları ve terörizme karşı ortak işbirliği konularının ele alındığı bildirildi.

Sisi ve Dessalegn görüşme sonunda kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunurken, toplantıda gazetecilerden soru kabul edilmedi.

Sisi burada yaptığı açıklamada, "Etiyopya, Sudan ve Mısır'ın dün Hartum'da 10 maddelik Nil Çerçeve Anlaşması'nı imzaladığını" hatırlatarak, "Anlaşmanın, ortak işbirliği ve kazan kazan modeline dayandığını" söyledi.

Anlaşmanın bölge ülkeleri faydasına daha da güçlendirileceğini anlatan Sisi, "Etiyopya, Sudan ve Mısır arasında imzalanan Nil Çerçeve Anlaşması güçlendirilecek ve geriye dönüş olmayacak" diye konuştu.

Sisi, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Dessalegn'i Mısır'a davet ederek, Süveyş Kanalı'nın yeni projesinin açılışına katılmasını istedi.

Etiyopya Başbakanı Hailemariam Dessalegn'de Etiyopya, Mısır ve Sudan arasında Nil Çerçeve Anlaşması kapsamında üst düzey bir komisyon kurulması konusunda anlaştıklarını söyleyerek dün imzalanan anlaşmanın her 3 ülke içinde tarihi bir anlaşma ve dönüm noktası olduğunu söyledi.

Dessalegn, iki ülke arasındaki güven ve anlayışın devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Sisi, yarın Etiyopya Parlamentosu'nda yaptığı konuşmanın ardından Mısır'a dönecek.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es Sisi'nin Etiyopya ziyareti iki ülke arasında Hedasi Barajı'nın inşaatının başlaması ile birlikte 2013'ten itibaren gerginleşen ilişkilerin yeni bir döneme girmesi anlamı taşıyor.

Dün Hartum'da yapılan anlaşma ile birlikte Mısır ile Etiyopya arasındaki ilişkilerde gergin dönem sona ererek, daha fazla işbirliği ve geliştirilen ilişkiler dönemine girilmiş oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    ilginç benzerlik mısırda ihvanın getirdiği sisi ihvanı bitirdi... türkiyede cemaatin desteklediği hükümet cemaati bitirdi... çok manidar çok....
    Cevapla
  • inal 9 yıl önce Şikayet Et
    bu dunyada ezeli ve ebedi cehennemlik adam görmek isteyen sisiye baksın.zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • rifki bekiri 9 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun abd usagi sisi yasasn filistin yassasn mursi musluman kardeslrr..sisi mutlaka senin sonun gelecktr..er yada gec..esmalarn kanlari yerrde kalmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!