İsrail'in casusluğu ortaya çıktı

İsrail, İran'la yürütülen nükleer müzakerelerle ilgili casusluk yaparak elde ettiği bilgileri olası bir anlaşmayı engellemek için kullanmış.

İsrail'in casusluğu ortaya çıktı
İsrail'in casusluğu ortaya çıktı
GİRİŞ 24.03.2015 18:23 GÜNCELLEME 24.03.2015 19:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail'in, İran ile 5+1 ülkeleri (ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya) arasında yürütülen müzakerelere ilişkin casusluk yaptığı ve elde ettiği bilgileri anlaşmaya karşı olan ABD Kongresi üyeleriyle paylaştığı öne sürüldü.

Wall Street Journal gazetesinin bir Beyaz Saray yetkilisine dayandırdığı haberine göre, İsrail, kapalı kapılar ardında yapılan müzakereleri ve anlaşma için ortaya konulan maddeleri ele geçirdi.

Haberde, İsrail'in bu bilgileri, yasa dışı dinleme, ABD'deki brifinglere katılan muhbirler ve İran'la müzakerelere katılan Avrupa ülkelerindeki diplomatik kaynaklardan bilgi edinme yoluyla aldığı belirtildi.

İsrail'in elde ettiği gizli bilgileri, İran ile anlaşmaya karşı olan Kongre üyeleri ve diğer gruplarla paylaşarak olası anlaşmaya karşı direnç oluşturmayı hedeflediği ileri sürüldü.

Gazeteye konuşan Beyaz Saray yetkilisi, "ABD ve İsrail'in karşılıklı olarak casusluk faaliyeti yürütmesi ayrı şey, İsrail'in ABD'de gizli bilgileri elde edip bu bilgileri ABD'de Kongre üyelerine vererek ABD diplomasisinin altını oyması ayrı şey" ifadesini kullandı.

Haberde, casusluk olayının, İsrailli yetkililer arasındaki konuşmalarda ABD'de yapılan gizli görüşmelere ilişkin detayların paylaşıldığının anlaşılması üzerine ortaya çıkarıldığı vurgulandı.

İsrailli yetkililerin bu iddiaları yalanladığı ve söz konusu bilgilerin İran'daki izlemeler ve özellikle Fransız diplomatların paylaşımından elde edildiğini savunduğu belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ülkesindeki seçimlerden önce ABD Kongresi'ne hitap etmesi ve İran'la olası bir anlaşmaya karşı Kongre üyelerini uyarması Başkan Barack Obama'nın tepkisine neden olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • fatih türkeşan 9 yıl önce Şikayet Et
    işiniz gücünüz çakallık....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı