Esed'in onlarca askeri öldürüldü!

Suriye'nin İdlib kentinde silahlı muhalif grupların rejim güçlerine karşı düzenlediği saldırılarda onlarca Esed askeri öldü.

GİRİŞ 25.03.2015 13:37 GÜNCELLEME 25.03.2015 15:53
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzey batısındaki İdlib kentinin kontrolünü ele geçirmeyi amaçlayan ve bazı silahlı muhalif gruplarının birleşmesinden oluşan "Fetih Ordusu"nun (Ceyş'ul-Fetih) rejim güçlerine karşı düzenlediği saldırılar sonucunda onlarca asker öldü, bazı askerler esir alındı. Muhalifler İdlib'e bir kaç bombalı araç saldırısı düzenleyerek Esed rejimine ait bariyerleri ve giriş noktalarını imha etti.Saldırılarda 4'ten fazla tank imha edildi. Rejime ait bazı cephanelikler de ele geçirildi. Muhalifler ayrıca rejime ait Mig uçağını düşürdü.

İDLİB İÇİN AZ KALDI

Ahraru'ş-Şam'ın komutanı Ebu'l-Mutasım, kentteki El-Makbere ve Askeri Güvenlik kontrol noktalarına saldırı başlattıklarını ifade ederek, söz konusu kontrol noktaları ile güvenlik birimlerinin bulunduğu bölgeyi ele geçirmeleri durumunda İdlib'in kontrolünün tamamen muhaliflerin eline geçeceğini savundu.

Rejime ait 11 kontrol noktasını ele geçiren Fetih Ordusu, kentin birçok bölgesinde kontrolü sağladı.

ESED KİMYASAL GAZLA CEVAP VERDİ

Muhaliflerin büyük operasyonu sonrası geri çekilmek zorunda kalan Esed güçleri, sivillerin de bulunduğu bölgeler dahil olmak üzere muhaliflerin üzerine kimyasal olan klor gazı attı.

ÖSO DA BUSRA EŞ-ŞAM'I ELE GEÇİRDİ

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Dera kırsalındaki Busra eş-Şam'ı ele geçirdi.

Dera ilinde Esed yönetiminin kontrolü altında bulunan son merkez olan Busra eş-Şam Kalesi ve çevresini ele geçirilmesinin ardından Esed yönetiminin Suriye-Ürdün sınırındaki geçiş kontrolünü tamamen kaybettiği, Esed güçlerinin elindeki Süveyda kenti ile Nasib Sınır Kapısı arasındaki bağlantının da kesildiği bildirildi.

YORUMLAR 54
  • haso 9 yıl önce Şikayet Et
    su teroristleri namaz kiliyor diye gostermen insani dinden soguturlar bu katiller
    Cevapla
  • Skywolf 9 yıl önce Şikayet Et
    Esedçiler, kafanıza kazıyın: Katilin gitmesi zor, kalması imkansız.Taşıma suyla değirmen dönmez, zor olan kısım bitti, zaferler ardı ardına gelecek inşallah.2 günde şehrin %30 unu kaybeden bir adam, doğal olarak artık başkentteki mevzileri sağlamlaştırmayı düşünüyor...
    Cevapla
  • Skywolf 9 yıl önce Şikayet Et
    Narin, algılama sorunun mu var?Veya başka birine cevap yazarken yolunu mu şaşırdın?
    Cevapla
  • narin 9 yıl önce Şikayet Et
    ne esed ne de sizin gibi yabanci isimler ve terôristler islami temsil edemesiniz vahsetin islamda yeri yoktur,azaptan kurtulamiyacaksiniz insallah...esatla birlikte ceheneme kadar yolunuz var.
    Cevapla
  • salih 9 yıl önce Şikayet Et
    Ha gayret. Az kaldı. Bir cuma gideriz Emevi Camisine hep beraber... Çıkmaz ayın son Cumasına...
    Cevapla
  • Rebel 9 yıl önce Şikayet Et
    Jemen Irak süriye lıbya bu yahüdi bozuntusu kafir şia kâfiri Iran Babylon elbette yerle bir edecigz haçlı sefer Yahudi Şeytanın ordusunu denıze dökeceiz ınsallah çünkü Ümmetin Aslan'ı yolda geliyor
    Cevapla
  • narin 9 yıl önce Şikayet Et
    sende bu sinsilik varken islam aleminde kan dûkûlmeye devam eder.
    Cevapla
  • Bilal 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah ABD ve Türkiye destekli çoğu dışardan gelen terörist muhalifleri!!! Kahrettsin. Suriyeyi ne hale getirdiniz Allahtan korkun...ölüm ve katliamlardan siz sorumlusunuz.
    Cevapla
  • eagle 9 yıl önce Şikayet Et
    batinin adami eseddir, kendi adami olmasa coktan indirirlerdi ama esede destek bile veriyorlar..cünkü ortadoguda iran ve esed isgal devletinin bekciligini yapiyorlar..he sen illa disaridan gelen teröristleri görmek istiyorsan irandan iraktan lübnandan gelen mezhepci teröristlere bak..Allahin izniyle bu aslanlar hepsinin hakkindan gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor