İran: Ateş tüm bölgeye yayılacak!

İranlı milletvekili Alaaddin Burucerdi, Suudi Arabistan'ın Yemen operasyonuna ilişkin 'ateş tüm bölgeye yayılacak' açıklamasını yaptı.

İran: Ateş tüm bölgeye yayılacak!
İran: Ateş tüm bölgeye yayılacak!
GİRİŞ 26.03.2015 11:12 GÜNCELLEME 26.03.2015 11:13
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri, Riyad'ın Yemen'e askeri operasyonunun uluslararası hukuka ve egemenlik hakkına aykırı olduğunu söyledi, İranlı milletvekili Burucerdi, 'Ateş tüm bölgeye yayılacak' dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Yemen’e yönelik hava operasyonunu “uluslararası hukuka ve ulusal egemenlik haklarına aykırı, tehlikeli bir hamle, Saldırılar derhal durdurulmalı” açıklamasıyla kınadı.

İran Dışişleri Sözcüsü Marziye Efkam, "askeri müdahalenin durumu daha da karmaşıklaştıracağını, krizi bölgeye yayacağını ve Yemen'deki iç farklılıkların barışçıl yolla çözülmesi fırsatının kaybedileceğini" söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Yemen'e düzenlenen operasyonların derhal durdurulmasını istedi.

Al Jazeera’ye konuşan İranlı milletvekili Alaaddin Burucerdi de, “Suudi Arabistan’ın Yemen’de yaktığı savaş ateşi tüm bölgeye yayılacak” dedi.

Suudi Arabistan ve bölge müttefikleri, TSİ 01.00’de Yemen'e yönelik askeri operasyon başlattı. Operasyonda İran destekli Şii Husilerin denetimindeki başkent Sana havadan bombalandı. Müttefikler Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Sudan, Fas, Pakistan, Mısır ve Ürdün’den oluşuyor.

YORUMLAR 21
  • rıfkı 9 yıl önce Şikayet Et
    İrancılar diliniz varmıyor irana katil demeye 300 bin müslümanı öldürdü
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    tabii sen ve israilin sayesinde
    Cevapla
  • eagle 9 yıl önce Şikayet Et
    gene atip tutmaya baslamis mollalar :) hava gazi bu adamlar yaa..
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    bu vekil tehditmi ediyor yayılırsa yayılsın sen şii hilali için sünni devletlerinin içinde yayılmaya çalışıyorsun.meydanı boş sanıyor biryere kadar yayılırsın sonra defterini dürerler.iranın şii fanatikliği yapması şiilere büyük zarar verecek.dünya müslümanlarının yüzde 80 ni sünni yüzde 20 si şii dir.oyüzden iranın başarılı olma şansı yok.iş büyür çığrından çıkarsa.iran 13-14 devlete karşı savaşmak zorunda kalır ellerindeki tek devlette(iran) gider.şiiler ser sefil olur.iran akıllı olsun mezhep savaşını körüklemesin bundan kesinlikle şiiler zararlı çıkar
    Cevapla
  • ertuğrul 9 yıl önce Şikayet Et
    İran, müslümanların faydasına bir şey olunca sen neye gocunuyon.Tek doğru sen misin.Orda olayları çıkarmiş olman nasılda belli.Fitne başı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki