Suriye'den 'Yemen operasyonu' açıklaması

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Yemen'de Husilere yönelik operasyondan "derin endişe" duyduğunu açıkladı

Suriye'den 'Yemen operasyonu' açıklaması
Suriye'den 'Yemen operasyonu' açıklaması
GİRİŞ 26.03.2015 17:11 GÜNCELLEME 26.03.2015 17:11
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki Arap ülkelerin, Yemen'de Husi hedeflere yönelik başlattığı "Kararlılık Fırtınası" operasyonundan "derin endişe duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

Suriye resmi ajansı SANA'nın geçtiği bakanlık açıklamasında, Suriye'nin, "Yemen'in egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunmasıyla bunlara saygı duyulması"nı istediği belirtilerek, Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki Arap ülkelerin, Husi hedeflerine yönelik başlattığı "Kararlılık Fırtınası" operasyonundan "derin endişe duyduğu" kaydedildi.

Devrimin ardından siyasi süreçlere daha fazla katılım talep eden Husilerin gösterileri ve bölgedeki aşiretlerle çatışarak nüfuz alanlarını genişletmesi, ülkede istikrarsızlığa yol açmıştı. Merkezi yönetimle yapılan uzlaşma görüşmelerinin sonuç vermemesi üzerine başkent Sana'da bazı stratejik yerleri kontrol altına alan Husiler, Ocak 2015'te başkanlık sarayına girmiş, bu olayın ardından ev hapsinde tutulan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, bir süre sonra Aden'e geçerek ülkenin halen meşru lideri olduğunu duyurmuştu. Bu süreçte Husiler tarafından alınan bütün siyasi kararların da geçersiz olduğunu ilan eden Hadi'nin bu açıklamasına, Husilerin ilerleyişini İran'ın bölgedeki nüfuz alanını genişletme çabası olarak gören başta Suudi Arabistan olmak üzere birçok Arap ülkesi ve BMGK da destek vermişti.

Hadi'nin Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçerek, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Tahir 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben yeryüzü için en büyük tehditler olarak emperyalist abd İsrail ve bunların can dostu Suudi amerika olarak görüyorum .Şii Sünni kardeşliğini Baltalamak isteyenleri de bu şeytan ucgeninin piyonlari olarak görüyorum
    Cevapla
  • TARİHÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    BÖLGE İÇİN EN TEHLİKELİ DEVLET SİNSİ İRAN'DIR.şİİ HİLALİ PEŞİNDELER.ıRAK,SURİYE VE YEMENDEKİ OLAYLARIN ARKA PERDESİNDE DE BU ALÇAKLAR VAR.iSLAM DÜNYASI İÇİN EN AZ İSRAİL KADAR TEHLİKELİLER.oNLARA DİKKAT ETMEK LAZIM ÖNCELİKLE.
    Cevapla
  • NARIN 9 yıl önce Şikayet Et
    sen tarihci degil,tahrikcisin.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Tamam demek ki doğru yoldayız. Esada katil deyip iran yandaşı olmak nasıl bi kafadır iran yardımı olmasaydı esed bu kadar dayanabilirmiydi acaba. İran etkisi türkiyeyi de sarmaz İNŞAALLAH. ama yandaşları epey çoğaldığına göre durum vahim
    Cevapla
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamın ülkesi yokolmuş durumda, Suriye diye bir yer kalmamış adam başka yerlerde olanlar için endişe duyuyor.. Yaw ne içiyorlar bunlar.. ((:
    Cevapla
  • suna bak 9 yıl önce Şikayet Et
    ayrani yok icmeye bide yorum yapmis endise ediyormus kendine bakmiyorda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı