Koalisyon güçlerinin hava saldırısı sürüyor

ABD'nin önderliğindeki uluslararası koalisyonun, Tikrit'te terör örgütü DAEŞ hedeflerine 17 hava saldırısı yaptığı bildirildi.

Koalisyon güçlerinin hava saldırısı sürüyor
Koalisyon güçlerinin hava saldırısı sürüyor
GİRİŞ 26.03.2015 18:58 GÜNCELLEME 26.03.2015 18:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamada, Irak hükümetinin isteği üzerine, koalisyon güçlerinin, Tikrit'te DAEŞ'e yönelik operasyonlarda Iraklı güvenlik güçlerine destek olmak için hava saldırısı desteğinde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, dün gece düzenlenen toplam 17 hava saldırısında DAEŞ'in binası, kontrolündeki iki köprüsü, üç kontrol noktası, iki depolama alanı ile örgütün kontrol ve kumanda merkezinin de aralarında bulunduğu bazı noktaların imha edildiği belirtildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Kara Kuvvetler Komutanı Korgeneral James Terry, saldırılara ilişkin, "Koalisyon güçleriyle desteklenen Iraklı güvenlik kuvvetleri, DAEŞ'ten toprak kazanmayı sürdürecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Iraklı güvenlik güçleri, DAEŞ'e karşı Tikrit'te mart ayının ilk günlerinden itibaren operasyon başlatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • berke 9 yıl önce Şikayet Et
    amrika+yandşları+taşaronları iranla savaşiyor ve nedense hep yenilgiye uriyor demekki allah cc haklı olanın yanındadır ayetlerde apaçık ortada yeterki kitabımıza bakıp şii sünni davası yapmayalım
    Cevapla
  • BURHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    zaferi peşmerge kazanmış olacak sonra bina altında kalan ölüleri teşhir etmek için pyd pkk koşup kendi tvlerine poz verecek ne kadar büyük zafer (!)
    Cevapla
  • hüseyni 9 yıl önce Şikayet Et
    Zalim ve canilerin kurtarıcı hümanist gibi görüldüğü bir dünya düzeni yerin dibine batsın ümmetin yiğitleri can verirken
    Cevapla
  • Derp 9 yıl önce Şikayet Et
    Ümmetinizide, sizide.. Ne biçim ümmetmiş, 300.000 insan öldürdünüz sadece Suriyede be yuh be.. Daha kaç müslümanın kanını akıtacaksınız bu ümmetiniz için?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini